Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε κλοπές στην Κέρκυρα.

Αστυνομικό ρεπορτάζ Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε κλοπές στην Κέρκυρα.

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας ομάδα-συμμορία αποτελούμενη από τρία άτομα 22, 21 και 19 ετών, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά κλοπές και διαρρήξεις.

Εντοπίστηκαν την Πέμπτη (02-05-2019) το πρωί, στο πλαίσιο διερεύνησης δύο διαδοχικών υποθέσεων κλοπών που διαπράχθηκαν την Τετάρτη (01-05-2019) σε τροχόσπιτο και σε κατοικία στις περιοχές Βαρυπατάδες και Βάτος Κέρκυρας, από τα οποία είχαν αφαιρεθεί ένα κινητό τηλέφωνο και χρυσαφικά αξίας 1.500 ευρώ.

Κατά την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας, διαπιστώθηκε ότι ο 22χρονος εμπλέκεται σε μία ακόμη υπόθεση παραβίασης κατοικίας στους Πάγους Κέρκυρας, το χρονικό διάστημα από 7 έως 10.12.2018, από την οποία είχε αφαιρεθεί πλήθος κοσμημάτων.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες όλων των εμπλεκομένων και άλλους χώρους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, το κινητό τηλέφωνο και μέρος των χρυσαφικών και κοσμημάτων που είχαν αφαιρεθεί, τα οποία και επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους, καθώς επίσης και μικροποσότητα κάνναβης.

Σε βάρος των τριών συλληφθέντων και σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία με τις κατηγορίες της σύστασης συμμορίας με σκοπό την διάπραξη διακεκριμένων κλοπών, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται μια ακόμη 58χρονη ημεδαπή συνεργός τους, με την κατηγορία της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.


Πηγή