Επίσκεψη Γυμνασίου-Λυκείου του Ντόρτμουντ στο 2ο ΓΕΛ.

Κοινωνία Επίσκεψη Γυμνασίου-Λυκείου του Ντόρτμουντ στο 2ο ΓΕΛ.

Στο πλαίσιο της αδελφοποίησης του Ελληνικού Γυμνασίου-Λυκείου Ντόρτμουντ Γερμανίας με το 2ο ΓΕΛ Κέρκυρας, μαθητές και μαθήτριες από το Ντόρτμουντ, μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους επισκέφτηκαν την Τρίτη 07/05/2019 το 2ο ΓΕΛ Κέρκυρας, όπου τους καλωσόρισε ο Σύλλογος Διδασκόντων, η Διεύθυνση του σχολείου και ομάδα μαθητών.

Περιηγήθηκαν στην Παλαιά Πόλη και ξεναγήθηκαν σε χώρους ιστορικού ενδιαφέροντος, και επισκέφτηκαν τον χώρο του Παλαιού Δημαρχείου (Σαν Τζιάκομο), όπου τους υποδέχτηκε ο Αντιδήμαρχος και Υπεύθυνος Τουρισμού κ. Βασίλειος Καββαδίας. Στη συνέχεια, ξεναγήθηκαν στο Ασιατικό Μουσείο της Κέρκυρας, όπου ξεναγήθηκαν στα εκθέματα της Σινο-Ιαπωνικής Τέχνης από την κ.. Ελένη Κοσκινά.

Τέλος, ομάδα μαθητών φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό Κύμα FM, όπου μίλησαν για την καθημερινότητά τους στη Γερμανία, αλλά και τη σχολική τους ζωή στο Ελληνικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ντόρτμουντ. Οι μαθητές και οι μαθήτριες μαζί με τους καθηγητές τους εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για τη θερμή υποδοχή, δηλώνοντας συγκινημένοι από τη φιλοξενία όλων των φορέων και γοητευμένοι από τις ομορφιές του νησιού.


Πηγή