Επίσκεψη του υπ. Δημάρχου Κέρκυρας Γ. Καρύδη στην «ΜΕΛΙΣΣΑ».

Εκλογές Επίσκεψη του υπ. Δημάρχου Κέρκυρας Γ. Καρύδη στην «ΜΕΛΙΣΣΑ».

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Καρύδης και υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Συνδυασμού «ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» επισκέφτηκαν το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με αναπηρία «η ΜΕΛΙΣΣΑ», όπου συζήτησαν με τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Σπύρο Ζουμπουλίδη και την Υπεύθυνη του Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Συλλόγου, κοινωνική λειτουργό κ. Πέγκυ Σαγιά, που τους ενημέρωσαν για τη δραστηριότητα, τους στόχους και την προοπτική του Συλλόγου.

Στις εγκαταστάσεις της «ΜΕΛΙΣΣΑ» φιλοξενούνται 30 παιδιά που απασχολούνται εποικοδομητικά και θεραπευτικά για τα ίδια, ενώ παρέχεται μεγάλη διευκόλυνση στις οικογένειές τους.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Καρύδης τόνισε το σημαντικό κοινωνικό έργο του Συλλόγου, που ουσιαστικά υποκαθιστά υποχρεώσεις του Κεντρικού Κράτους, αλλά και των ΟΤΑ.

Ο Δήμος Κέρκυρας σήμερα καλύπτει τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και του νερού του Συλλόγου, αλλά αυτό δεν αρκεί. Εκείνο που ανησυχεί τα μέλη του Συλλόγου είναι η τύχη των παιδιών τους όταν οι ίδιοι γονείς έλθει η ώρα να αποβιώσουν. Είναι επομένως ανάγκη ο Δήμος να παραχωρήσει στο Σύλλογο ένα δημοτικό κτίσμα, που αποτελεί προϋπόθεση για να ζητηθεί από τον ΕΟΠΥ μέσω ΕΣΠΑ η χρηματοδότηση για την κατασκευή μιας Μονάδας Υποστηριζόμενης Διαβίωσης των παιδιών αυτών, όπου θα μπορούν να φιλοξενηθούν μετά τον θάνατο των γονέων τους.


Πηγή