Η απάντηση του Δήμου Κέρκυρας για την έλλειψη τροφίμων στους Παιδικούς σταθμούς.

Δήμος Κέρκυρας Η απάντηση του Δήμου Κέρκυρας για την έλλειψη τροφίμων στους Παιδικούς σταθμούς.

Την δική του απάντηση δίνει ο Δήμος Κέρκυρας όσον αφορά το θέμα της έλλειψης τροφίμων στους Δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Όπως τονίζει: «Με αφορμή την ανακοίνωση του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την προμήθεια τροφίμων στους παιδικούς σταθμούς και τις κοινωνικές δομές του Δήμου από το Δήμο Κέρκυρας ανακοινώνονται τα εξής:

Είναι απολύτως ψευδές πως η Διεύθυνση Οικονομικών ζήτησε από επιχειρηματίες του νησιού να προμηθεύσουν «δωρεάν και εθελοντικά» προϊόντα για τους παιδικούς σταθμούς. Ουδέποτε συνέβη κάτι τέτοιο.
Όσον αφορά στην καθυστέρηση της προμήθειας, αυτή δεν οφείλεται σε συγκεκριμένο υπάλληλο του Δήμου αλλά στην υποστελέχωση, τη γραφειοκρατία και την πολυπλοκότητα των διαδικασιών καθώς και τη συνεχή αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τις αναθέσεις προμηθειών και υπηρεσιών, με πιο πρόσφατη την τροποποίηση του νόμου περί προμηθειών που ισχύει από την 1.4.2019.
Η διαγωνιστική διαδικασία της προμήθειας βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη ημερομηνία κατάθεσης προσφορών την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019.

Σε κάθε περίπτωση, οι Υπηρεσίες του Δήμου καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση – το συντομότερο δυνατό – του προβλήματος, που – πάντως- δεν προσφέρεται για μικροκομματική εκμετάλλευση».


Πηγή