Η Κέρκυρα φέτος έχασε άλλες δύο Γαλάζιες Σημαίες.

Περιβάλλον Η Κέρκυρα φέτος έχασε άλλες δύο Γαλάζιες Σημαίες.

Ανακοινώθηκαν την Τρίτη 14/5/19 από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών, μαρινών και σκαφών αειφόρου τουρισμού.

Με 515 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, στο σύνολο των 47 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 12% των συνολικών βραβεύσεων. Πρώτη στην Ελλάδα αναδείχθηκε φέτος, με 92 σημαίες, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.797 ακτές, 695 μαρίνες και 67 σκάφη αειφόρου τουρισμού σε όλο τον κόσμο.
Στην Ελλάδα πρωταθλήτρια στις Γαλάζιες Σημαίες η Κρήτη με 115 (και στους τέσσερις νομούς), ενώ σε επίπεδο Νομών η Χαλκιδική με 85 «δεν παίζεται». Στα Ιόνια Νησιά την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Κεφαλονιά με 16. Η Κέρκυρα έχασε από πέρυσι άλλες δύο Γαλάζιες Σημαίες (Αλμυρός-ξενοδοχείο Gelina & Δασιά IKOS) και από ένδεκα περιορίστηκε στις εννέα. Ενώ συνεχίζει να είναι βραβευμένη η Μαρίνα.

Η Εννέα Γαλάζιες Σημαίες της Κέρκυρας
Στο δήμο Κέρκυρας (Ενιαίο)
Canal d’Amour
Άγιος Ιωάννης Περιστερών/Marbella Corfu
Αλυκές Ποταμού/Family Life Kerkyra Golf
Δαφνίλα/Grecotel Daphnila Bay Thalasso
Ίσσος/Sandy Beach Resort
Κάβος/Mayor Capo di Corfu
Κομμένο/Corfu Imperial
Κοντόγιαλος/Mayor Pelekas Monastery
Κοντόκαλι/Kontokali Bay Resort


Πηγή