«Η κατάσταση στο Νοσοκομείο Κεφαλονιάς θα χειροτερέψει» – Η ανοιχτή συζήτηση για την Υγεία στο Δημοτικό […]

Ανοιχτή συζήτηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, μετά από πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς, στο Δημοτικό θέατρο «Ο Κέφαλος» του Αργοστολίου, με θέμα τις ελλείψεις στις δομές υγείας του Νομού και κυρίως του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς

Τον λόγο πήρε αρχικά ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, ο οποίος ανέφερε πως προσκάλεσε τον διοικητή κ. Νίκο Βιβλάκη, ωστόσο ο ίδιος του ανέφερε πως δεν θα ερχόταν.

Η πρόεδρος των εργαζομένων Βάσω Βουτσινά πηρέ πρώτη τον λόγο και ανέφερε για μια ακόμα φορά ότι «η κατάσταση είναι τραγική και οι στιγμές που βιώνουν θα γίνουν ακόμα χειρότερες». Επειδή υπάρχει η πεποίθηση ότι οι γιατροί δεν έρχονται στην Κεφαλονιά γιατί είναι νησί και επειδή η διαμονή είναι ακριβή, ανέφερε ότι «θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν ακίνητα του δήμου και να γίνουν λειτουργικά για να μπορούν να φιλοξενούν γιατρούς. Αναρωτήθηκε επίσης «γιατί ο κος Βιβλάκης δεν ζήτησε από την 6η ΥΠΕ αλλά και από το υπουργείο να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες, που είναι 100 ατόμων και ζήτησε μόνο 10 προσλήψεις να γίνουν».

Τέλος, εκ μέρους του Σωματείου των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο ζήτησε την απομάκρυνση του διοικητή, καθώς τον θεωρεί επικίνδυνο.

Τον λόγο έλαβαν μετά οι γιατροί Ιώαννης Φισφής και Ευάγγελος Γιαννάτος, οι οποίοι επιβεβαίωσαν την κα Βουτσινά μιλώντας για τραγικές καταστάσεις που δεν αφήνουν περιθώρια στους εργαζομένους όχι να αρρωστήσουν αλλά ούτε να κάνουν και παιδιά. Μάλιστα και οι δύο απέδωσαν τεράστιες ευθύνες στον διοικητή και ανέφεραν πως πρέπει να παραιτηθεί. Τον λόγο πήραν επίσης η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλονιάς κα Ζαφειράτου, ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας στο Μαντζαβινάτειο Στάθης Διονυσάτος, ο κ. Δημήτρης Δημουλιός, διοικητής του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου Ληξουρίου
Από τις παρατάξεις που βρέθηκαν στην συνάντηση πρώτος μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος Αργοστολίου με την παράταξη «Δημοτική Συμπολιτεία» Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο οποίος επισήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει διάλογος με όλους τους φορείς και να δρομολογηθούν ενέργειες για μετά τις εκλογές.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ληξουρίου με την Λαϊκή Συσπείρωση Δημήτρης Ματζουράτος, απευθυνόμενος στον δήμαρχο του είπε να οργανώσει μια μεγάλη κινητοποίηση και να πιέσει προς πάσα κατεύθυνση και ο κος Μάκης Δημητράτος επισήμανε ότι αυτό που συμβαίνει είναι μόνο η αρχή και τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα.

Στην συζήτηση παρευρέθησαν από την Ισχυρή Κεφαλονιά ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, ο α/δήμαρχος Τουρισμού και Πρόνοιας Ευάγγελος Κεκάτος και η α/δήμαρχος οικονομικών Σοφία Γαρμπή. Από την «Δημοτική Συμπολιτεία» ο επικεφαλής Θεόφιλος Μιχαλάτος, και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Διονύσης Μινέτος και Ευάγγελος Ευαγγελάτος. Από την Λαϊκή Συσπείρωση ο υποψήφιος δήμαρχος Αργοστολίου Γιάννης Κουρούκλης και ο υποψήφιος Δήμαρχος Ληξουρίου Δημήτρης Ματζουράτος, καθώς και ο υποψήφιος δήμαρχος Αργοστολίου Αλέξανδρος Παντελιός με την Κίνηση Πολιτών Κεφαλονιά: Νησί για όλους.

Η απόφαση που πάρθηκε είναι το πρώτο δεκαπενθήμερο μετά τις εκλογές να οργανωθούν και να μεταβούν στην Αθήνα προκειμένου να απαιτήσουν από τον Υπουργό Υγείας να γίνουν προσλήψεις.

Σπυριδούλα Αναλυτή

DSC 0031DSC 0033DSC 0038DSC 0040DSC 0050DSC 0054DSC 0055DSC 0056DSC 0058DSC 0063


Πηγή