Η μαγευτική Λευκάδα

Συντάκτης: Γιώτα Χαρλαύτη

Ημερομηνία: 12/05/2019

Εάν φέτος το καλοκαίρι έχετε επιλέξει τη Λευκάδα ως τον προορισμό των διακοπών σας, το σίγουρο είναι ότι έχετε κάνει μία πολύ σωστή επιλογή, καθώς η Λευκάδα αποτελεί ένα από τα πιο μαγευτικά νησιά όχι μόνο του Ιονίου, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας.

Η Λευκάδα είναι το τέταρτο σε μέγεθος νησί του Ιονίου πελάγους και αυτό που την κάνει ξεχωριστή είναι ότι συνδυάζει άψογα στοιχεία της ηπειρωτικής Ελλάδας με τις ομορφιές ενός νησιού. Προσβάσιμη και οδικώς πλέον, η Λευκάδα δελεάζει τον κάθε επισκέπτη της να την εξερευνήσει από άκρη σε άκρη.

Τι να κάνετε όμως αφού βρεθείτε σε αυτό το μοναδικό νησί; Αυτό που χρειάζεται να έχετε είναι διάθεση για νέες περιπέτειες και φυσικά αρκετό χρόνο, ώστε να καταφέρετε να πάτε σε όλες τις παραλίες του νησιού, οι οποίες φημίζονται για τα κρυστάλλινα νερά τους.

Η πρώτη επαφή με το νησί της Λευκάδας είναι η πρωτεύουσά του, η ομώνυμη πόλη ή αλλιώς Χώρα, ένας πολύχρωμος τόπος που δεν έχει χάσει τον παραδοσιακό χαρακτήρα του και δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη να κάνει ταξίδια στον χρόνο, στον πολιτισμό και στην παράδοση, χωρίς να στερηθεί όλα όσα μπορεί να του διαθέσει ένα σύγχρονο τουριστικό θέρετρο καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του νησιού είναι οι αναρίθμητες παραλίες του. Διαδοχικές, απέραντες, με φυσικά όρια βράχια στη δυτική πλευρά, που συνήθως είναι βαθιές, δροσερές, αμμώδεις ή με μικρό βότσαλο.

Όλες οι δυτικές παραλίες προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα την ώρα της δύσης, καθώς οι αποχρώσεις του μπλε γίνονται ένα με τις κόκκινες και τις χρυσές και ο ήλιος μοιάζει να βουλιάζει στη θάλασσα. Στην ανατολική πλευρά, οι παραλίες είναι μικρές και φιλικές, μέσα σε ορμίσκους ή σε κατοικημένες περιοχές. Κάθισμα, Πόρτο Κατσίκι, Εγκρεμνοί, Πευκούλια, Γιαλός, είναι μερικές από τις παραλίες του νησιού που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε. Απέραντες, αμμώδεις, πράσινο και γαλάζιο αγκαλιάζονται θερμά και αυτός ο μοναδικός συνδυασμός κάνει τα φλας από τις φωτογραφικές μηχανές να παίρνουν φωτιά, αλλά και την παιχνιδιάρικη διάθεση να αφυπνίζεται, καθώς οι παραλίες είναι ελκυστικές για παιχνίδια με τα κύματα.

Κάτι που επίσης δεν πρέπει να παραλείψετε σε μια εξόρμηση στη Λευκάδα, είναι η κρουαζιέρα στα γύρω νησιά, με τα ευρύχωρα σκάφη που αναχωρούν καθημερινά από το Νυδρί. Στην κρουαζιέρα αυτή θα έχετε τη δυνατότητα να επισκεφτείτε μέσα σε λίγες ώρες την Ιθάκη, την Κεφαλλονιά και φυσικά τον Σκορπιό, το νησάκι που έγινε διάσημο σε όλο τον κόσμο όταν πέρασε στην ιδιοκτησία του Αριστοτέλη Ωνάση το 1963. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε για μία ακόμη φορά τα καταγάλανα νερά του Ιονίου, αλλά και να χορτάσετε βουτιές από το σκάφος.

Όσο για τη νυχτερινή σας διασκέδαση, η Λευκάδα δεν πρόκειται να σας αφήσει παραπονεμένους, καθώς προσφέρει αναρίθμητες προτάσεις, τόσο στη Χώρα, όσο και στο Νυδρί, όπου μπορείτε να βρείτε αρκετά εστιατόρια και μπαράκια για αξέχαστες βραδιές στο νησί.

Όποτε και να αποφασίσετε να την επισκεφτείτε, όπως και να επιλέξετε να περάσετε τον χρόνο σας σε αυτή, βέβαιο είναι πως θα θελήσετε να την επισκεφτείτε ξανά προκειμένου να την χορτάσετε. Γιατί η Λευκάδα είναι μοναδική!

Πηγή: www.flowmagazine.gr

Tags:Η μαγευτική Λευκάδα


Πηγή