Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ φωτίζει την Μυρσίνη

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ τοποθέτησε στη Μυρσίνη στα πλαίσια αντισταθμιστικών οφελημάτων από την λειτουργία του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στην περιοχή, φωτιστικά σώματα με φωτοβολταϊκούς συλλέκτες, τα οποία από χθες τέθηκαν σε λειτουργία.

Σύμφωνα με τον πρώτο εκλεγέντα σε σταυρούς Τοπικό σύμβουλο στην Μυρσίνη Ανδρέα Αποστολόπουλο: «Φωτίστηκε η πλατεία του χωριού μας, στο παλιολίβαδο από έξη ( 6 ) σύγχρονα φωτιστικά σώματα με λαμπτήρες τύπου LED και φωτοβολταϊκούς συλλέκτες , με μικρούς συσσωρευτές που αποθηκεύουν την ηλιακή ενέργεια την ημέρα και την αποδίδουν τη νύκτα .

Ήδη κατασκευάζονται σήμερα οι απαιτούμενες μικρές βάσεις για την εγκατάσταση και άλλων ίδιων φωτιστικών σωμάτων στην περιοχή της εκκλησούλας Μεταμόρφωση του Σωτήρος και στο δρόμο προς την παραλία της Μυρσίνης .

Τα φωτιστικά αυτά σώματα ευρίσκοντο αποθηκευμένα από καιρό σε αποθήκη στη Μυρσίνη και τώρα αρχίζει η εγκατάστασή τους .

Αποτελούν ένα ελάχιστο τμήμα αντισταθμιστικών οφελών προς το χωριό μας , από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ , λόγω της φιλοξενίας των προσφύγων στο παραθεριστικό μας κέντρο .

Τα αντισταθμιστικά αυτά οφέλη έπρεπε να τα έχουμε αξιοποιήσει για να γίνουν έργα στο χωριό μας.
Η Ύπατη Αρμοστεία όμως για να ενεργήσει και να προχωρήσει σε παροχές, απαιτούσε και απαιτεί ακόμη φυσικά, ολοκληρωμένες προτάσεις.

Με τη νέα ηγεσία στο Δήμο και στην Κοινότητά μας θα υπάρξουν αυτές οι προτάσεις , ώστε να επωφεληθεί το χωριό μας τα μέγιστα .


Πηγή