Θανάσης Κουμούτσος: “Στελεχώστε εδώ και τώρα την ΔΑΕΦΚ-ΔΕ”

Ο Θανάσης Κουμούτσος σε ανακοίνωση του αναφέρει:

"Κύριοι υπουργοί σταματήστε τον κατήφορο που έχετε πάρει και ΣΤΕΛΕΧΩΣΤΕ ΕΔΩ & ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΔΑΕΦΚ-ΔΕ με το προσωπικό του ΤΑΣ Αχαΐας – ΤΑΠ Ηλείας και μην εμπαίζεται τους πολίτες και την κοινωνία.

Βλέπετε δυο αντικρουόμενες αποφάσεις για το ποία υπηρεσία θα εκτελεί το έργο

1) ΑΔΑ: Ψ4ΔΖ465ΧΘΞ-ΠΘ9

ΘΕΜΑ: Οριοθέτηση περιοχών και χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια που επλήγησαν από τις πλημμύρες της 30ης Νοεμβρίου 2017 έως 4ης Δεκεμβρίου 2017 σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Το έργο της αποκατάστασης των ζημιών σε κτίρια από τις πλημμύρες του θέματος, αναλαμβάνει ο Τομέας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Ν. Αχαΐας (ΤΑΣ Ν. ΑΧΑΪΑΣ), ο οποία εφεξής στην παρούσα απόφαση θα αποκαλείται «αρμόδια Υπηρεσία».

2) ΩΛΖ8465ΧΘΞ-4Λ7

ΘΕΜΑ: Οριοθέτηση περιοχών και χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από τις πλημμύρες της 6 ης και 7 ης Μαΐου 2018 σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Το έργο της αποκατάστασης των ζημιών σε κτίρια από τις πλημμύρες της 6ης και 7ης Μαΐου 2018 στις περιοχές που οριοθετούνται με την παρούσα απόφαση, αναλαμβάνει η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Δυτικής Ελλάδας (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Δ.Ε.), η οποία εφεξής στην παρούσα απόφαση θα αποκαλείται «αρμόδια Υπηρεσία». Μέχρι τη στελέχωση της Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Δ.Ε., την αρμοδιότητα του έργου έχει η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδας (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε.).
Ο κ. Σπίρτζης συνεχίζει να ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΤΑΣ Αχαΐας- ΜΕΣΣΓΝΙΑΣ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ & ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ, καθώς και το ΤΑΠ Ηλείας. Απο τα πιο έμπειρα στελέχη του υπουργείου του, παρά την έντονη σεισμική δραστηριότητα στην Ηλεία, αντί να προετοιμάσει το υπουργείο του, προσπαθεί με κάθε τρόπο να το ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ.
Καλούμε και ΤΩΡΑ να προχωρήσει στην κατάθεση της τροπολογία που ο Σύλλογος Υπαλλήλων και η Ομοσπονδία ΠΟΣΕΥΠΕΧΩΔΕ έχει καταθέσει σε όλα τα κόμματα. Παρά το μπαράζ των τροπολογιών της Κυβέρνησής ΣΥΡΙΖΑ, καμιά για την Στελέχωση της Δ.Α.Ε.Φ.Κ. – Δ.Ε. (Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Δυτικής Ελλάδος) και επαναφορά των Υπηρεσιών Τ.Α.Σ και Τ.Α.Π. (Τομείς Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων και Πυροπλήκτων) από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών."


Πηγή