Θλίψη στην Πάτρα για την απώλεια του υποψηφίου της “Αριστερής Παρέμβασης” Δημήτρη Κατσιδήμα

Έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Δευτέρας ο Δημήτρης Κατσιδήμας ο οποίος ήταν υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη "Αριστερή Παρέμβαση Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα".

Σε ανακοίνωσή της η "Αριστερή Παρέμβαση" αναφέρει:

"Θρηνούμε την απώλεια του συντρόφου Δημήτρη Κατσιδήμα, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή το απόγευμα της Δευτέρας 6/05.

Χάσαμε έναν σύντροφο, που με μαχητικότητα και ζωντάνια ήταν παρών σε κάθε μάχη που δώσαμε, στον αγώνα για να κερδίσουμε μια άλλη κοινωνία απαλλαγμένη από τα δεσμά της φτώχειας και της εκμετάλλευσης. Ο Δημήτρης ήταν στη πρώτη γραμμή μέχρι τέλους, συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο της Αριστερής Παρέμβασης στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου.

Γεννήθηκε στις 5 Μαρτίου του 1958 στη Κουνινά Αιγιάλειας από αγροτική οικογένεια. Από τα νεανικά του χρόνια στρατεύτηκε στη ΚΝΕ και το ΚΚΕ, και στη συνέχεια συνέχισε τη δράση του μέσα από τις γραμμές του Νέου Αριστερού Ρεύματος, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της αντικαπιταλιστικής και κομμουνιστικής αριστεράς. Ως αγρότης δραστηριοποιήθηκε έντονα στους κόλπους του αγροτικού κινήματος και υπήρξε δραστήριο μέλος του Αγροτικού Συλλόγου Αιγιάλειας. Η δράση του ήταν καθοριστική στην ανάπτυξη του αγροτικού κινήματος στη περιοχή της Αιγιάλειας και αφήνει πίσω της σημαντικές παρακαταθήκες.

Ο Δημήτρης υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Αριστερής Παρέμβασης-Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα. Συμμετείχε ανελλιπώς σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, ήδη από το 2010 ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας.

Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στους οικείους και τους συγγενείς του.

Η κηδεία του Δημήτρη θα γίνει στη Κουνινά στις 8/05 στις 17:00".


Πηγή