Ιόνιος Πολιτιστική Ομοσπονδία: Στη Νέα Υόρκη ο Καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Ευσταθίου.

Κοινωνία Ιόνιος Πολιτιστική Ομοσπονδία: Στη Νέα Υόρκη ο Καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Ευσταθίου.

Η Ιόνιος Πολιτιστική Ομοσπονδία συνεχίζει την προβολή της Κέρκυρας στη Νέα Υόρκη. Στο πλαίσιο των δράσεων φιλοξένησε τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, καθηγητή κ. Ευσταθίου.

Ο κ. Ευσταθίου είχε μια σειρά συναντήσεων με τον Πρόξενο της Ελλάδος στην Νέα Υόρκη κ. Κούτρα, τον Πρόεδρο του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Queens College, καθηγητή κ. Νίκο Αλεξίου και με τον Πρόεδρο του Τμήματος Βυζαντινών Σπουδών του Queens College, κ. Ιωαννίδη.

Επίσης ο κ. Ευσταθίου έδωσε μια ομιλία στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών σε συνεργασία με το Ρόταρυ κλαμπ Νέας Υόρκης με θέμα ”The Athenian Democracy and the foundation of modern democracy”.

Η ομιλία του προβλήθηκε σε live stream σε 350 ροταριανά κλαμπ σε όλο τον κόσμο. Στόχος και σκοπός ήταν η προβολή του Ιονίου Πανεπιστημίου ως πόλος έλξης και συμμετοχής Ελλήνων ομογενών και ξένων στα καλοκαιρινά σεμινάρια του τμήματος ιστορίας με θέμα τα αρχαία ελληνικά, που μπορεί να αποτελέσει τουριστική και οικονομική δύναμη για το νησί και το πανεπιστήμιο.

Αύριο θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην ιστορική εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα και συνάντηση με την ΑΧΕΠΑ.


Πηγή