Κάλεσμα Κουνάβη στην κεντρική συγκέντρωση της ΑΚΙΔΑ για ανατροπή στις 26η Μαΐου


Κάλεσμα ανατροπής στις εκλογές της 26ης Μαΐου απηύθυνε ο επικεφαλής της ΑΚΙΔΑ, υποψήφιος Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Παναγιώτης Κουνάβης στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της αυτοδιοικητικής κίνησης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο εκλογικό κέντρο.

Πριν την ομιλία του Π. Κουνάβη απηύθυναν χαιρετισμό υποψήφιοι.

Συγκεκριμένα, μίλησαν οι,

Τάσος Γιακουμής, ο οποίος τόνισε «Η Α.ΚΙ.ΔΑ είναι εδώ! Η Α.ΚΙ.ΔΑ είστε εσείς! Η Α.ΚΙ.ΔΑ είναι αυτοί που δεν αποφάσισαν να ψηφίσουν στενά για το προσωπικό τους συμφέρον, γιατί συνειδητοποιούν ότι, αν το κάνουν, οι εκπρόσωποί τους θα λειτουργήσουν όπως έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε από την αθλιότητα γύρω μας. Η Α.ΚΙ.ΔΑ στήθηκε σε μια περίοδο, που η αυτοδιοίκηση μέσα στη δίνη των μνημονίων είχε απολέσει το 75% των πόρων, κάτι που συνεχίζεται και θα συνεχίσει κι άλλο, γιατί αυτή είναι η επιλογή της Ευρώπης και της κεντρικής εξουσίας, προκειμένου οι Δήμοι να γίνουν επιχειρήσεις και φορομπηχτικοί μηχανισμοί, μακριά από τις ανάγκες των πολιτών τους. Σε μια περίοδο, που η πορεία από τις κοινότητες στον Καποδίστρια και στον Καλλικράτη και τώρα με τον Κλεισθένη, απαξίωσε κάθε συμμετοχή, περιορίζοντας την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Σε μια περίοδο, που η έλλειψη συμμετοχής των πολλών έχει επιτρέψει τη διόγκωση της διαφθοράς και του αμοραλισμού, αυτά δηλαδή που βλέπουμε καθημερινά από τους δήθεν «μονομάχους» και τα συμπληρωματικά τους ψηφοδέλτια. Η παρουσία της Α.ΚΙ.ΔΑ αυτά τα πέντε χρόνια τίμησε τις ψήφους που έλαβε από σας το 2014. Κατάγγειλε, πρότεινε, έγινε μια όαση πολιτισμού και προσφοράς, αγωνίστηκε καθημερινά.
Σε αυτά τα χνάρια θα βαδίσουμε. Με ενισχυμένη την παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο, με δυνατότερη τη φωνή, μακριά από τις συναλλαγές και τις εξαγορές συνειδήσεων που προσβάλουν αυτόν τον τόπο. Με αγώνα για δημόσια, αποτελεσματική και πραγματική τοπική αυτοδιοίκηση, αποκομμένη από τις επιλογές των εξουσιαστών, τοπικών και υπερεθνικών. Η λαϊκή αυτοδιοίκηση που γνωρίσαμε τις εποχές που πάλευε ο λαός μας για ανεξαρτησία και προκοπή είχε ένα ρητό: «Όποιος δεν πονεί τον πόνο του λαού, δεν μπορεί και να τον γιάνει». Με την Α.ΚΙ.ΔΑ, με τον Τάκη Κουνάβη, με τη ΝΙΚΗ!»

Βασίλειος Αργυρόπουλος, ο οποίος επεσήμανε «η στήριξή σας μας δίνει δύναμη να ανατρέψουμε καθεστωτικές νοοτροπίες και αντιλήψεις.
Εμείς στην Α.ΚΙ.ΔΑ δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί, ήρθαμε να προσφέρουμε και να δημιουργήσουμε. Εμείς στην Α.ΚΙ.ΔΑ δεν σας υποσχεθήκαμε τίποτα, δεν σας χτυπήσαμε το χέρι στην πλάτη, δεν σας χαμογελάσαμε ψεύτικα. Είμαστε νέοι άνθρωποι που προσπαθούμε να δημιουργήσουμε, να φτιάξουμε ένα Δήμο που θα ανταποκρίνεται στα όνειρα και τις προσδοκίες των παιδιών μας. Ζητάμε να κάνουμε την ανατροπή, να δώσουμε μία ευκαιρία στον τόπο. Γι’ αυτό στις 26 του Μάη, ψηφίζουμε Α.ΚΙ.ΔΑ!»

και ο Μιχαήλ Χανος που τόνισε «όπως αποδείχθηκε από το πέρασμα του χρόνου, η κάθοδος της Α.ΚΙ.ΔΑ στις δημοτικές εκλογές ήταν ένας μονόδρομος. Δίνουμε μαζί με τη βοήθεια και τη στήριξή σας έναν αγώνα δύσκολο σε ένα τοξικό πολιτικό σκηνικό, χωρίς συναλλαγές και χωρίς χορηγίες. Αυτός όμως είναι ένας αγώνας με ήθος, με εντιμότητα και προγραμματικό σχέδιο.Θεωρώ ότι ο αγώνας δεν θα σταματήσει την Κυριακή και πιστεύω ακράδαντα ότι από τη Δευτέρα η Α.ΚΙ.ΔΑ θα είναι μία δύναμη παρέμβασης για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας.
Πάμε για την ανατροπή! Ψήφο στην Α.ΚΙ.ΔΑ με δήμαρχο τον Παναγιώτη Κουνάβη!».


Πηγή