Καλαμάτα: Το τελευταίο αντίο σήμερα στον Κώστα Θεοδωρακάκη

Ο Κώστας Θεοδωρακάκης, ο εικονολήπτης που σκοτώθηκε την Κυριακή του Πάσχα στην Καλαμάτα, θα οδηγηθεί το απόγευμα στην τελευταία του κατοικία. Ο 53χρονος πατέρας που κάλυπτε τον σαϊτοπόλεμο και χτυπήθηκε από ανεξέλεγκτη σαϊτα άφησε ακαριαία την τελευταία του πνοή. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, η σαϊτα του προκάλεσε συντριπτικά κατάγματα στο κρανίο και ο θάνατός του, ήταν ακαριαίος.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα γίνει στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στην Εύα Μεσσηνίας, στις 18.00 το απόγευμα. Στο χωριό της γυναίκας του, όπου συνήθιζαν να κάνουν διακοπές με τα δύο παιδιά τους.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι αντιδράσεις και οι κόντρες για τον σαϊτοπόλεμο, μετά τις δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα ότι το έθιμο δεν μπορεί να καταργηθεί αφού «είναι στο DNA των κατοίκων». Ο ίδιος αναγκάστηκε να ανασκευάσει μετά το ξέσπασμα του γιου του 53χρονου στο facebook, δηλώνοντας πως το έθιμο δεν μπορεί να συνεχιστεί υπό το τρέχον θεσμικό πλαίσιο.

Καλαμάτα: Η γραμμή των κατηγορουμένων

Ο ένας εκ των συλληφθέντων, είναι δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας, τον οποίο οι Αρχές θεωρούν επικεφαλής της ομάδας που οργάνωσε τον σαϊτοπόλεμο. Σε αυτόν ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων. Στους υπόλοιπους ασκήθηκε δίωξη για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων.

Οι κατηγορούμενοι υποστηρίζουν ότι δεν φέρουν καμία ευθύνη για ότι έγινε. Υποστηρίζουν πως όλοι ήξεραν τι θα συνέβαινε και πως μάλιστα υπήρχε κονδύλι 12.000 ευρώ από τον δήμο για να αγοραστούν τα πυρομαχικά τους. Δηλώνουν συντετριμμένοι αλλά όπως λένε δεν έχουν την παραμικρή ευθύνη για τα ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας.

Η δικηγόρος ενός εκ των κατηγορουμένων σαϊτολόγων, Σουζάνα Κλημεντίδη, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι ο εντολέας της βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, περιγράφοντας πως «όλα έγιναν μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτων». Η ίδια τόνισε ότι πρέπει «να διασφαλίσουμε ότι δε θα έχουμε τα ίδια συμβάντα την επόμενη χρονιά».

Πηγή: newsit.gr

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    1 Μαΐου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία