Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ξεχνά 9 του Μάη – Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών


Της Ζαχαρούλας (Ζοζίτας) Βεντιρόζου

Υποψήφιας δημοτικής συμβούλου με τη
«Λαϊκή Συσπείρωση» – Δημοτική Ενότητα Δύμης

Στις 9 του Μάη γιορτάζουμε τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών. Τιμάμε όσους θυσιάστηκαν, βασανίστηκαν, έζησαν τη φρίκη των στρατοπέδων συγκέντρωσης, έχυσαν το αίμα τους. Τιμάμε τα αντιφασιστικά και απελευθερωτικά κινήματα που αντιστάθηκαν στο φασισμό και το ναζισμό. Τιμάμε τους ΕΑΜίτες, τους ΕΛΑΣίτες και τους ΕΠΟΝίτες, όλους εκείνους τους πατριώτες που έδωσαν τη μάχη για τη Λευτεριά, την αξιοπρέπεια του Ανθρώπου.

Δεν ξεχνάμε τα εκατοντάδες στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας τα οποία αγωνίστηκαν δίπλα στον Λαό μας, ενάντια στους Γερμανούς Ιταλούς και Βούλγαρους κατακτητές της πατρίδας μας και τους ντόπιους συνεργάτες τους, τους ταγματασφαλίτες και τα άλλα μιάσματα της ιστορίας μας.
Τιμάμε τη Σοβιετική Ένωση για την καθοριστική συμβολή της στην Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των λαών, με τη θυσία 20 εκατομμυρίων νεκρών και 10 εκατομμυρίων αναπήρων και τραυματιών. Ο αγώνας του σοβιετικού λαού αποτελεί δίδαγμα και παρακαταθήκη πως μόνο η χώρα στην οποία πρωταγωνιστεί ο ίδιος ο λαός έχει τη δύναμη να κατατροπώσει τους φασίστες και τους ιμπεριαλιστές, όσες θυσίες κι αν χρειαστούν.

Η 9η του Μάη είναι μια ημερομηνία ορόσημο που προκαλεί το άσβεστο μίσος των ιμπεριαλιστών για όσα συμβολίζει. Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν αποτέλεσμα των οξυμένων ανταγωνισμών μεταξύ του Άξονα Γερμανίας, Ιταλίας και Ιαπωνίας από τη μια πλευρά και της Συμμαχίας ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας από την άλλη. Ο ναζισμός κι ο φασισμός είναι μορφές εξουσίας του ίδιου συστήματος, του καπιταλισμού κι αυτό δεν πρέπει να λησμονείται.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιχειρεί να διαστρεβλώσει την ιστορική μνήμη των λαών κι από το 1985 προσπαθεί να διαγράψει το μήνυμα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών : Έχει καθιερώσει την 9η του Μάη ως …Ημέρα της Ευρώπης…

Όσα μέσα κι αν διαθέτει η Ε.Ε. το μόνο που κατόρθωσε μέχρι σήμερα ήταν να αποδείξει ότι είναι ένας καθαρά ιμπεριαλιστικός οργανισμός, ο οποίος απεργάζεται μέτρα και έργα σε βάρος των κρατών μελών της.
Οι λαοί έχουν μνήμη, είναι ζωντανοί οργανισμοί, δεν πρέπει και δεν ξεχνούν. Από το προσκλητήριο της μεγάλης νίκης εναντίον του Φασισμού απουσίαζαν 80 εκατομμύρια άνθρωποι. Απ’ αυτούς 30.000.000 Σοβιετικοί, 17.500.000 Κινέζοι, 6.000.000 Εβραίοι, 2.500.000 Ινδοί, 1.000.000 Σέρβοι, 600.000 Έλληνες.

Ναι, 600.000 Έλληνες. Άνδρες, γυναίκες, βρέφη άφησαν τότε την τελευταία τους πνοή. Βασανίστηκαν, βιάστηκαν, δολοφονήθηκαν και κάηκαν από τα ανήμερα θεριά που κατάκτησαν την πατρίδα μας. Εκατοντάδες πόλεις και χωριά κάηκαν, ισοπεδώθηκαν. Παραγωγή προϊόντων και πλούτος ανυπολόγιστος πέρασαν στα χέρια των κατακτητών. Αρχαία αντικείμενα ανεκτίμητης αξίας «ταξίδεψαν» στη Γερμανία κι όχι μόνο…

Κανείς δεν έχει δικαίωμα να ξεχνά. Ψηλά τη σημαία. Προχωράμε μπροστά. Οι Λαοί της Γης απαιτούν : Ποτέ πια Πόλεμος, ποτέ πια Φασισμός ! Εκατό χρόνια αγώνων για το δίκιο του λαού έχει το ΚΚΕ.
Με το θάρρος και το πείσμα που διαθέτουν οι κομμουνιστές ζητάμε την ψήφο κάθε Έλληνα Πατριώτη. Δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ σημαίνει δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ της φτώχειας των μνημονίων και των πολέμων.-


Πηγή