ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΜΗΣ: Αγώνα συνέχεια για την υγεία του νομού μας

Ανακοίνωση

ΑΓΩΝΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ

Φίλοι και φίλες, συνδημότες συνδημότισσες·

Με αφορμή τις ενέργειες των εργαζομένων στην Υγεία στο νησί και ιδιαίτερα του σωματείου του γενικού νοσοκομείου Κεφαλονιάς, στο Αργοστόλι·

Ακούγοντας τις κραυγές αγωνίας των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού και νιώθοντας υποχρέωση για συνέπεια και ακολουθία προτείνουμε τα παρακάτω:

Να συνταχθούμε οι πολίτες οι φορείς και οι σύλλογοι του νέου δήμου Σάμης, αλλά και του νομού συνολικά, με το αίτημα των εργαζομένων για πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, ειδικού δημοτικού συμβουλίου για την Υγεία.

Προτείνουμε όμως επίσης αυτό να συμβεί εφόσον εξασφαλιστεί με κατάλληλες ενέργειες η παρουσία σ’αυτό από την ηγεσία του υπουργείου, ο υπουργός-κ. Ξανθός ή ο υφυπουργός-κ. Πολλάκης και η βουλευτής μας κ. Α. Θεοπεφτάτου.

Το πρόβλημα είναι σε όλους μας φανερό πλέον ότι απαιτεί πολιτική λύση και γι’αυτό όποιοι άλλοι σχετικοί παριστάμενοι εκτός αυτών που αναφέραμε δεν θα προσφέρουν καμιά υπηρεσία.

Πρέπει η πολιτική ηγεσία να έρθει σε κατά πρόσωπο επαφή με τους εργαζόμενους στις δομές υγείας του νομού, με τους πολίτες, τους νέους, τους γονείς, τους συνταξιούχους, τα ΑΜΕΑ, την τρίτη ηλικία.

Εκεί να υποστηρίξουμε σθεναρά το αίτημά μας για άρτιες δομές και υπηρεσίες σε μια δημόσια και δωρεάν υγεία.

Επίσης μιας και λόγω των επικείμενων εκλογών πολλοί υποψήφιοι δείχνουν ενδιαφέρον για το καλό των πολιτών την ασφάλεια τους και την ανάπτυξη τους·

Προκαλούμε την σαφή θέση και στάση στο πρόβλημα της Υγείας σε σχέση με τα αιτήματα των πολιτών και των εργαζομένων, πασίγνωστα και χιλιοειπωμένα, των υποψήφιων παρατάξεων του νέου δήμου της Σάμης αλλά και των δύο άλλων δήμων Αργοστολίου και Ληξουρίου.

Να δημιουργήσουμε ένα διαδημοτικό διεκδικητικό μέτωπο με σαφή προσανατολισμό, οι πολίτες του νησιού και οι εκπρόσωποί μας για αποτελεσματικότερες δράσεις.

Θεωρούμε ότι επείγει σαν κορυφαία προτεραιότητα να λυθεί ΤΩΡΑ αυτό το τεράστιο πρόβλημα που ταλανίζει τους κατοίκους τους νομού τα τελευταία χρόνια και τους έχει όμηρους μιας πολιτικής ασάφειας που παραπέμπει σε πρακτικές που αποκηρύσσουμε μετά βδελυγμίας.

ΕΠΑΓΡΥΠΝΥΣΗ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ !!!

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΣΑΜΗΣ


Πηγή