Κωνσταντίνος Π. Νικολούτσος: Άξιος «πρεσβευτής» του Πύργου!

Ο Κωνσταντίνος Π. Νικολούτσος είναι αναπληρωτής καθηγητής και τομεάρχης κλασικής φιλολογίας στο Saint Joseph’s University, της Φιλαδέλφεια των Η.Π.Α. Του χορηγήθηκε μία από τις δέκα υποτροφίες (fellowships) που απονέμει το Ίδρυμα Ωνάση παγκοσμίως σε ετήσια βάση, σε αλλοδαπούς ερευνητές ή Έλληνες μόνιμους κατοίκους της αλλοδαπής, για τρίμηνη έρευνα (Μάιος-Ιούλιος 2019) στην Ελλάδα για τη συγγραφή μονογραφίας με τίτλο «Έπη Δραπέτες: H Αναβίωση της Αρχαίας Ελλάδας στο Μεταπολεμικό Χόλυγουντ».

Στα πλαίσια αυτής της υποτροφίας, θα διδάξει ένα σεμινάριο στο Τμήμα Φιλολογίας του ΕΚΠΑ με τίτλο “Η Αρχαία Ελληνική Τραγωδία στη Μεγάλη Οθόνη”. Υπό την αιγίδα της Αμερικάνικης Πρεσβείας έχει προσκληθεί να δώσει ομιλία στην Αμερικάνικη Σχολή Κλασικών Σπουδών (Αθήνα) στις 25 Ιουνίου με τίτλο “Όταν το Χόλυγουντ Ήρθε στην Ελλάδα: Ο Σπύρος Σκούρας και η Πολιτική της Κινηματο-Αρχαιότητας”. Σημειώνεται ότι ο Κωνσταντίνος Π. Νικολούτσος ως επισκέπτης καθηγητής του θυγατρικού Ιδρύματος Ωνάση Η.Π.Α. έχει διδάξει στη Βραζιλία, όπου τιμήθηκε από την ελληνική πρεσβεία, και έχει δώσει διαλέξεις στην Αργεντινή ως υπότροφος-ερευνητής του Πανεπιστημίου Harvard και υπό την αιγίδα της ελληνικής πρεσβείας.

Well done… και με το παραπάνω θα μπορούσε να αναφωνήσει κανείς για τον άξιο «πρεσβευτή» του Πύργου, πόλη στην οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε…


Πηγή