Με την Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου ο Σωτήρης Κουρής

Δήλωση υποψηφιότητας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΣΩΤΗΡΙΟΣ – ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΚΟΥΡΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

τ. Αντιπεριφερειαρχης Κεφαλληνίας κ´ Ιθάκης

Περιφερειακος Συμβουλος ΠΙΝ

Σήμερα ξεκινάει και επίσημα η προεκλογική περιοδος με την κατάθεση των Συνδυασμών στα οικεία Πρωτοδικεία .

Θα είναι μεγάλη τιμή για μένα να στηρίξετε την απόφαση μου να μετέχω στις Περιφερειακές εκλογές του Μάιου του 2019.

Επέλεξα το ψηφοδέλτιο με επικεφαλής την κ Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου ( ΙΟΝΙΟ ΔΥΝΑΤΑ – ΚΑΘΕ ΝΗΣΙ ΨΗΛΑ), διότι είναι απόφαση της μεγάλης παραταξής μου για την στήριξή της. Αποδεικνύεται δε και στην πράξη ότι η κ Ρόδη Κράτσα είναι αξιολογωτατος Ευρωπαίος Πολίτης με βαθειά γνώση της Ευρωπαϊκής και Ελληνικής Πολιτικής Πρακτικής . Αυτό αναμφισβήτητα χρειάζεται στην Περιφέρεια ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ διότι θα δώσει την αναπτυξιακή πρακτική που χρειαζόμαστε για να προχωρήσουμε στο μέλλον .

Το ψηφοδέλτιο μας απαρτίζεται από αξιολογωτατος ισάξιους συνεργάτες που η προσωπικότητα ενός εκάστου συνθέτει μια ομάδα νικηφόρα και ελπιδοφόρα . Αξίζουν την προσοχή και την στήριξή μας .

Με απόλυτο σεβασμό σε ολους τους υποψήφιους Περιφερειάρχες και τους Περιφερειακούς Συμβούλους της Περιφερειας μας , τους υποψηφιους Δημαρχους και τους Δημοτικους Συμβούλους των Δήμων της Κεφαλονιας και της Ιθάκης μας , θέλω να τους ευχηθώ καλή επιτυχία και να τους διαβεβαιώσω ότι θα αγωνιστώ μαζί τους τον αγώνα τον καλό , πιστεύοντας ακράδαντα ότι και αυτοί αγωνίζονται για το καλό και την πρόοδο των Νησιών μας.

Έχω βαθειά γνώση των προβλημάτων , των θεμάτων και της ιδιοσυγκρασίας των κατοίκων των νησιών μας γιατί ασχολούμαι με τα κοινά από το 1982 και την ΠΙΝ από το 2002 και γνωρίζω την διαχείριση και την διοίκηση όλων των σχετικών θεμάτων . Αυτό μου δίνει την δυνατότητα να σκέπτομαι Επτανησιακά , να προγραμματίζω Επτανησιακά , να εκπροσωπώ επάξια τα Ιόνια Νησιά μας και ταυτόχρονα να χαλιναγωγώ τον άκρατο τοπικισμό μου για την Ιθάκη και την Κεφαλονιά ,όταν αυτό χρειάζεται και επιβάλλεται .

Θα πολιτευτώ σε αυτές τίς εκλογές κοιτάζοντας το μέλλον των νησιών μας , το μέλλον των πολιτών μας , των μέλλον των παιδιών μας .

Θα πολιτευτω σε αυτές τις εκλογές ξέροντας ότι ο καθένας που πέρασε από την διαχείρηση των νησιών μας άφησε το αποτύπωμα του και αυτό είναι τιμή για ολους μας και για μένα πάνω στην κοινή εμπειρία να κτίσουμε το μέλλον μας .

Πολιτεύτηκα σαν Αντιπεριφερειαρχης Κ+Ι ( 2011-2014), αγαπώντας τον τόπο και τους πολίτες μας και παρ όλα τα πενιχρά μέσα και τους λιγοστούς πόρους πραγματοποίησα σημαντικά εργα .

Διαχειρίστικα τους σεισμούς της Κεφαλονιάς του 2014 με τόλμη , αποτελεσματικότητα , και διεκδίκησα την αποκατάσταση των πληγμάτων σε ολους τους τομεις , άφησα δε ένα ουσιαστικό και προγραμματισμένο αριθμό έργων με πλήρη κρατική χρηματοδότηση και φροντίδα.

Είχα και αστοχίες , έκανα και λάθη , ποτέ όμως δεν κοίταξα το δικό μου συμφέρον αλλά το συμφέρον των πολιτών μας . Ίσως μερικές φορές να έγινα και δυσάρεστος , αλλά στην πολιτική πρέπει να τολμούμε να λέμε όχι , παρά να παρασυρόμαστε στην υποσχεσιολογία η οποία μας οδηγεί στην διαφθορά .

Κοιτάζω το μέλλον με αισιοδοξία γιατί γνωρίζω σαφώς τα επόμενα βήματα μου τα οποία έχω προγραμματίσει με σκέψη , εμπειρία και γνώση .

Πιστεύω ακράδαντα ότι και αυτή την φορά δεν θα διαψεύσω την εκτίμηση που τρέφετε στο πρόσωπο μου και θα είμαι κοντά σας , δίπλα στα μεγάλα και μικρά προβλήματα μας , μαζί σας στην χαρά και την λύπη .

Γιατί κανένας δεν περισσεύει και όλοι μαζί μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο , ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας .

Σας ευχαριστώ θερμά ολους σας για την αγάπη που μου δείχνετε και τα καλά λόγια που λέτε για μένα . Είναι μεγάλη μου τιμή που είμαι μαζί σας , και αγωνίζομαι μαζί σας για την όμορφη Κεφαλονιά και την Ιθάκη μας .

Σωτήρης Κουρής


Πηγή