Νίκος Πεντεσπίτης : «Οι επιχειρηματίες είναι οι βασικοί μοχλοί της τουριστικής δραστηριότητας και πρέπει συμμ […]

Συνέντευξη στην εφημερίδα «ΝτΛ» και στον Κώστα Σκλαβενίτη παραχώρησε ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Λευκάδας κ. Νίκος Πεντεσπίτης . Η συνέντευξή του έχει ως εξής:
Είστε ένας πετυχημένος επιχειρηματίας, ποια είναι τα κίνητρα σας να ασχοληθείτε με τις Αυτοδιοικητικές εκλογές; «Η ενασχόλησή μου με τα κοινά και το ενδιαφέρον μου να προσφέρω στο κοινωνικό σύνολο ξεκίνησε από το 2010, όταν και εκλέχτηκα για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος. Ως ενεργός δημότης, και από τη στιγμή που αποφάσισα να ζήσω για πάντα στη Λευκάδα, να αναπτύξω την επιχειρηματική μου δραστηριότητα και να δημιουργήσω την οικογένειά μου, οφείλω με όποιες δυνάμεις, όραμα και γνώσεις διαθέτω, να συμβάλω στη βελτίωση της καθημερινότητάς μας, και πολύ περισσότερο στην ανάπτυξη του νησιού μας. Θεωρώ καθήκον κάθε επιχειρηματία να συμμετέχει στα κοινά, όπως γίνεται σε όλα τα ανεπτυγμένα μέρη του κόσμου, να προσφέρει την εμπειρία του από τον κλάδο στον οποίο απασχολείται και όλοι μαζί να διαμορφώνουμε και να εφαρμόζουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση για τις λύσεις των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας και προπάντων με έμπειρους μάνατζερ να φτάσουμε σε ένα καλύτερο επίπεδο τουρισμού, το οποίο άλλωστε είναι και το βασικό προϊόν της Λευκάδας. Δεν είναι δυνατόν οι επιχειρηματίες που είναι οι βασικοί μοχλοί της τουριστικής δραστηριότητας να απέχουν, και τις αποφάσεις αυτές να παίρνουν άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με το επιχειρείν και τον τουρισμό«.

Έχετε να μας πείτε κάποιες προτάσεις σας για την ανάπτυξη του Δήμου μας;

«Προτάσεις υπάρχουν πάρα πολλές. Δεν συζητάω καν για τα αυτονόητα, όπως την επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης, αποχέτευσης, οδικών δικτύων και της καθαριότητας. Όμως θα πρέπει να δουλέψουμε και πέρα από αυτά ώστε να δημιουργήσουμε τη Λευκάδα του αύριο. Καταρχήν θα πρέπει να αλλάξει η λειτουργία του δήμου και ο τρόπος με τον οποίο εξυπηρετούνται οι πολίτες, ώστε η παροχή υπηρεσιών να είναι πιο άμεση και πιο αποτελεσματική χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες. Να μεταβάλλουμε το Δήμο σε έναν έξυπνο Δήμο. Θα πρέπει να οργανώσουμε σε ευρωπαϊκά πρότυπα τις παραλίες μας. Να εργαστούμε για την δημιουργία της υποθαλάσσιας ζεύξης διότι έτσι θα επιτευχθεί η κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της πόλης, με αποτέλεσμα αυτομάτως να αναπτυχθούν τρεις τομείς: η ποιότητα της ζωής μας, η ανάδειξη της πόλης της Λευκάδας, και μέσω αυτής της βελτίωσης στους δύο πρώτους τομείς η οικονομική-επιχειρηματική δραστηριότητα. Ο Δήμος πρέπει να μεριμνήσει για κέντρο θαλάσσιας αναψυχής (kitesurf, windsurfing) οργανωμένο στην περιοχή της Γύρας, που θα μπορέσει αποτελέσει ένα παγκόσμιο τουριστικό προϊόν που θα διαφημίσει το νησί μας. Αυτό είναι μια τουριστική υποδομή στα πλαίσια της Γαλάζιας Ανάπτυξης, όπως είναι και τα τουριστικά καταφύγια που πρέπει να δημιουργήσουμε σε όλη την ανατολική πλευρά του νησιού μας, και επιτέλους να δημιουργηθεί η μαρίνα στο Βλυχό, κάτι που θα δώσει μεγαλύτερη ανάπτυξη στις γύρω περιοχές. Να δώσουμε μεγαλύτερη βαρύτητα στο θρησκευτικό, αθλητικό, αγροτικό τουρισμό, διότι σαν νησί έχουμε απίστευτες δυνατότητες».

Γιατί επιλέξατε να συμμετέχετε στο ψηφοδέλτιο του κ. Θοδωρή Σολδάτου και όχι σε κάποιο άλλο;

«Επέλεξα να συνεργαστώ με το Θοδωρή γιατί παρόλο που προερχόμαστε από διαφορετικούς ιδεολογικούς χώρους, ταυτίζομαι απόλυτα με το όραμά του, την διάθεσή του για προσφορά και δουλειά, και θεωρώ ότι είναι ο μόνος υποψήφιος δήμαρχος σε αυτές τις εκλογές που μπορεί με αποφασιστικότητα, διάλογο και σύνθεση να λύσει πολλά από τα καθημερινά ζητήματα και να δημιουργήσει τις συνθήκες της μεθαυριανής Λευκάδας. Και ο σημαντικότερος λόγος, να σας πω την αλήθεια, είναι επειδή είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας«.

Ποιες είναι οι προβλέψεις σας για το εκλογικό αποτέλεσμα;

«Η ανταπόκριση του κόσμου είναι πάρα πολύ μεγάλη. Αυτό με κάνει να πιστεύω ότι στο 2ο γύρο θα είμαστε αυτοί τους οποίους ο κόσμος θα εμπιστευθεί και θα δώσει την εντολή διοίκησης του δήμου. Επίσης ο κόσμος θα κάνει τη σωστή επιλογή αυτή τη φορά, και όχι επιλογή μίσους ώστε να μη χαθεί και άλλη τετραετία για τη Λευκάδα«.

Εάν εκλεγείτε ποιος τομέας νομίζετε θα σας ταίριαζε καλύτερα, ώστε να μπορέσετε να προσφέρετε σύμφωνα με τις γνώσεις και τις εμπειρίες σας;

«Η ικανότητά μου να διοικώ τις επιχειρήσεις μου, να συνεργάζομαι και να συνθέτω, με καθιστούν ικανό να προσφέρω σε οποιοδήποτε τομέα, πλην φυσικά των τεχνικών υπηρεσιών διότι δεν διαθέτω τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις«. Πηγή: Τα Νέα της Λευκάδας


Πηγή