Οι νέοι γράφουν …. Ο λαός της Δυτικής Αχαΐας δέχθηκε μια πρωτοφανή προσπάθεια προκειμένου να εμποδιστεί η ελεύ […]

Η δεύτερη κατά σειρά επιστολή που λάβαμε , περιγράφει εκ νέου την αγωνία να αποκτήσει ο τόπος τα αυτονόητα , αλλά και και την «αηδία» της διαδικασίας χρηματισμού των ψηφοφόρων , μετά και τα «έκτροπα» που έγιναν την ημέρα των εκλογών , με προσαγωγές και καταγγελίες.

Αναλυτικά :

Αυτά που διαδραματίστηκαν έως τώρα με αποκορύφωση την Κυριακή των εκλογών της 26ης Μαΐου, δηλαδή οι «μέθοδοι εξασφάλισης ψήφων», όπως οι απειλές, οι εκβιασμοί, τα ρουσφέτια, ο χρηματισμός, γέμισαν με τα πιο μελανά χρώματα τις σελίδες της πολιτικής ιστορίας του Τόπου μας. Σ’ αυτήν την τελευταία μέθοδο θέλω να σταθώ λιγάκι παραπάνω!

Ο λαός της Δυτικής Αχαΐας δέχθηκε μια πρωτοφανή προσπάθεια προκειμένου να εμποδιστεί η ελεύθερη έκφρασή του.

Η εικόνα έξω από το Γυμνάσιο Κάτω Αχαΐας και των Σαγαιΐκων, με την εξαγορά ψήφων σε δημόσια θέα, καθ’ όλη την διάρκεια της ψηφοφορίας, ξεδιάντροπα και ενώπιον εκατοντάδων συμπολιτών, αποδεικνύει την ανάγκη ύπαρξης ενός άλλου μοντέλου αυτοδιοίκησης.

Νιώθω απίστευτη οργή γιατί ο λαός της Δυτικής Αχαΐας, δεν είναι αυτός! Δεν είμαστε όλοι έτσι! Εγώ δεν είμαι έτσι, δεν λειτουργώ έτσι. Και δεν είμαι μόνη μου, είμαστε πολλοί! Υπάρχει και ένα υγιές κομμάτι της κοινωνίας μας που μεριμνά και αγωνίζεται για τον Τόπο του και τα παιδιά του! Υπάρχει αυτό το κομμάτι της κοινωνίας που διαπορεί με ηθική και με αξίες, με αξιοπρέπεια και με ανιδιοτέλεια! Που νιώθει οργή και αγανάκτηση. Που ντρέπεται και δυσανασχετεί. Και νιώθω την ανάγκη να το πω, να το φωνάξω!!!!!

Το σύνολο των πολιτών τι συμφέρον μπορεί να έχει από τη συγκεκριμένη διαδικασία; Γιατί θα πρέπει να στηρίξει όσους εκμεταλλεύονται και όσους αντλούν προσωπικό κέρδος από όλη αυτή τη θλιβερή κατάσταση, η οποία σαφώς και δεν συνάδει με τις αρχές της ελευθερίας και της δημοκρατίας; Είμαστε πιο πολλοί , όλοι εμείς που λειτουργούμε με ανιδιοτέλεια, που σεβόμαστε την προσωπικότητά μας και διατηρούμε υψηλά επίπεδα στις ηθικές μας. Ποτέ και πουθενά μισθοφόροι δεν κατάφεραν να κερδίσουν εκείνους που παλεύουν για τις ιδέες και τα ιδανικά τους !»

Την επόμενη Κυριακή εύχομαι οι Δυμαίοι πολίτες να βάλουν τέλος στη διαπλοκή. Αυτές οι πρακτικές δεν συνάδουν με την αξίες μας! Αυτός ο τόπος αξίζει και πρέπει να αλλάξει, μην χειραγώγησε, μην αφήνεις κανέναν να σε κατευθύνει,το μέλλον είναι δικό σου …

Μην χαρίσεις την ψήφο σου, βάλε στην κάλπη αυτο που θα σε κάνει υπερήφανο για την επιλογή σου!


Πηγή