Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ

Εκδόθηκε η απόφαση του Δικαστηρίου για τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει οι εργαζόμενοι στα κοιμητήρια (8 ταφής και 8 στην καθαριότητα των μνημείων).

Σύμφωνα με αυτή, λύεται η εργασιακή σχέση των εργαζομένων με τον Δήμο μας. Δηλαδή, απολύονται.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, στην εκδίκαση της υπόθεσης, με την κατάθεσή του, είχε υπερασπιστεί το δικαίωμα των συγκεκριμένων εργαζομένων στην εργασία, τονίζοντας ότι «η λύση της εργασιακής τους σχέσης με τον Δήμο, σημαίνει ουσιαστικά την μη λειτουργία των κοιμητηρίων».

Θυμίζουμε ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι είχαν προσληφθεί με κριτήρια ΑΣΕΠ, από τις 24 Μαΐου 2016. Έκτοτε, με δύο παρατάσεις σύμφωνα με τους Νόμους 4429/16 και 4479/17, καθώς και με προσωρινές διαταγές Δικαστηρίων, συνέχιζαν να είναι εργαζόμενοι, μέχρι σήμερα.

Παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης για συνέχιση της εργασίας τους σε μόνιμες θέσεις πλέον, μέσω της προκήρυξης του ΑΣΕΠ, συνεχιζόταν η ομηρία και φθάνουν πλέον στην απόλυση.

Η Δημοτική Αρχή, με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, με έγγραφα και παραστάσεις προς τους αρμόδιους Υπουργούς, διεκδίκησε την μονιμοποίησή τους, την οποία όμως η κυβέρνηση αρνείται.

Η Δημοτική Αρχή στηρίζει την αίτηση ανάκλησης της απόφασης για απόλυση, που θα καταθέσουν οι εργαζόμενοι και θα είναι στο Δικαστήριο την ερχόμενη Τρίτη 21 Μαΐου, με τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, όπου και θα συζητηθεί η υπόθεση.

Πρόκειται για το αναφαίρετο δικαίωμα στη δουλειά, που το στερεί η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, υλοποιώντας διαχρονικά, τους μνημονιακούς νόμους που απαγορεύουν τις προσλήψεις μόνιμων εργαζομένων.

Στα Δημοτικά Κοιμητήρια, αν απολυθούν οι 16, μένουν μόνο 4 εργαζόμενοι ταφής, και 1 εργαζόμενος στην καθαριότητα, για 90 στρέμματα έκτασης των κοιμητηρίων και 6.000 τάφους, ανά κοιμητήριο. Η κατάσταση είναι πλέον τραγική και δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιούνται τελετές.

Τώρα να λυθεί το ζήτημα από την κυβέρνηση και να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι των κοιμητηρίων.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    19 Μαΐου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία