Ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών για τις τελευταίες Ενδιάμεσες Εκπτώσεις

Σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών αναφέρει τα εξής:

"Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις που διανύουμε θα είναι οι τελευταίες καθώς η Κυβέρνηση έχει δεσμευτεί και προχωράει στην θεσμοθέτηση της κατάργησής τους. Η αποτυχία του θεσμού έχει πλέον αποδειχθεί στην πράξη και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) βρίσκεται σε συνεννόηση με την Γενική Γραμματεία Εμπορίου για την κατάργησή τους. Λόγοι έλλειψης των χρονικών περιθωρίων δεν έκαναν δυνατή την κατάργηση των φετινών Ενδιάμεσων Εαρινών Εκπτώσεων.

Ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών είχε από την αρχή επισημάνει ότι το μέτρο αυτό δεν είναι προς όφελος ούτε των επιχειρήσεων, ούτε των καταναλωτών και πλήττει τον θεσμό των Εκπτώσεων συνολικά. Η θεσμοθέτησή τους επί υπουργίας κ. Χατζηδάκη σκοπό είχε την καθιέρωση περισσότερων εργάσιμων Κυριακών και την ουσιαστική απορύθμιση της αγοράς με τις συνεχείς εκπτώσεις και προσφορές που λειτουργούν προς όφελος των πολυεθνικών αλυσίδων.

Ο αγώνας μας για την κατάργησή τους παράλληλα με τον αγώνα της κατοχύρωσης της Κυριακάτικης αργίας (εκτός των 3 παραδοσιακών Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Βαΐων) ήταν συνεχής και επίμονος. Από την 1η/3/2017 είχαμε ζητήσει από τον αρμόδιο κατά τον ισχύοντα νόμο Αντιπεριφερειάρχη οι ενδιάμεσες αυτές εκπτώσεις να μετατεθούν χρονικά στο τέλος των σεζόν (1-15 Μαρτίου και 1-15 Σεπτεμβρίου) σύμφωνα με πρόταση της ΕΣΕΕ και των εκπροσώπων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ούτως ώστε να έχουν μεγαλύτερη πρακτική αξία για τις εμπορικές επιχειρήσεις και τους καταναλωτές. Το ίδιο αίτημα διατυπώθηκε στον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη εκ νέου στις 17/3/2017 από τους εμπλεκόμενους εκπροσώπους των ΜμΕ ως κοινή εισήγηση. Δυστυχώς ο υπεύθυνος Αντιπεριφερειάρχης αντί να ακούσει τις προτάσεις της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και των μικρομεσαίων, προτίμησε να συνταχθεί με τις μεγάλες πολυεθνικές αλυσίδες και τον φορέα εκπροσώπησής τους (ΣΕΤΕ) με αποτέλεσμα να μην περάσει το μέτρο.

Αισθανόμαστε δικαιωμένοι για τον αγώνα που δώσαμε και συνεχίζουμε να δίνουμε για την υπεράσπιση της μικρομεσαίας Ελληνικής επιχείρησης. Ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι χαμένος είναι μόνον ο αγώνας που δεν δίνεται".


Πηγή