Ο Πατρινός μουσικοσυνθέτης Αλέξανδρος Χάχαλης «υπογράφει» τη μουσική σε διεθνές ντοκιμαντέρ

Ενδεδυμένο με την μουσική του διάσημου Πατρινού συνθέτη Αλέξανδρου Χάχαλη, πραγματοποιείται την Τετάρτη 8 Μάϊου (ώρα 19.30) στο θέατρο ΟΛΥΜΠΙΟΝ της Θεσσαλονίκης, η παγκόσμια πρώτη προβολή του 5ου ντοκιμαντέρ της πολυβραβευμένης σειράς για τον Όλυμπο.
Πρόκειται για μία ιδιαίτερα μεγαλόπνοη παραγωγή του αμερικανικού τηλεοπτικού οργανισμού Ellopia Films USA, σε σκηνοθεσία της πολυβραβευμένης δημοσιογράφου- σκηνοθέτιδας Αθηνάς Κρικέλη.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η πρεμιέρα πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Κεντρικής Περιφέρειας Μακεδονίας, το Film Office της Κεντρικής Περιφέρειας Mακεδονίας, ενώ η αίθουσα παραχωρείται από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Μέσα από την ζωή των αρχαίων Ελλήνων, από κείμενα και επιγραφές, το ντοκιμαντέρ μας σκαρφαλώνει στον Όλυμπο για να δούμε πώς συνυπήρξε με τους κατοίκους της Μακεδονίας.
Σε αυτή την καταγραφή ταξιδεύουμε από την Πέλλα στην Βεργίνα, την Θέρμη την Θεσσαλονίκη, το Αρχαίο Δίον και την Αρχαία Ολυμπία πάντοτε σε συνάρτηση με το υπέροχο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας και το πιο φημισμένο στον κόσμο, τον Όλυμπο.

-Πώς επηρέασε τους Μακεδόνες και τους ισχυρούς βασιλειάδες της Μακεδονικής εποχής;
-Πως επηρεάστηκαν οι ίδιοι από το βουνό και τους θεούς του;

Είναι δύο από τα θεμελιώδη ερωτήματα που απαντάει το ντοκιμαντέρ

Όπως σημειώνει η σκηνοθέτις Αθηνα Κρικέλη:
«Μια βουτιά κάνουμε στο παρελθόν και ταξιδεύουμε πάλι στις κορυφές του Ολύμπου προσπαθώντας να μαντέψουμε την καθημερινότητα των ανθρώπων του αρχαίων και σύγχρονων. Αυτή την φορά το ταξίδι γίνεται μέσα από την Μακεδονία, την λαμπερή πύλη του Ολύμπου
Καθ’ όλη την διάρκεια της ελληνικής ιστορίας, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, o Όλυμπος αντιπροσωπεύει ένα εξελισσόμενο φάσμα ιδεών, λατρείας, σκέψεων, φιλοσοφίας και οραμάτων, μιας αρμονικής συνύπαρξης της πραγματικότητας με τον μύθο».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία/σενάριο Αθηνά Κρικέλη,
Διεύθυνση φωτογραφίας Δημήτρης Ζησόπουλος
Μουσική Αλέξανδρος Χάχαλης
Γραφικά εικονολήψεις Δημήτρης Ζησόπουλος, Γιώργος Ζιώγας, Νίκος Μαυρόπουλος, Θεόδωρος Τζάρτος
Γραφικά Αννα Παπακωνσταντίνου
3D animation George Alexiou
Aφήγηση Robert Crolczyk, Αθηνά Κρικέλη
Διορθωτές συντάκτες κειμένου Αnnie Rassios Bill Camack παραγωγή Νίκος Ευαγγελόπουλος, Maria Petrou Pallis, Anastasia Kasimatis
Υποτιτλισμός Πασχαλία Δελκοτζάκη,
Παρουσίαση πρεμέρας Κλεόβουλος Θεοτόκης,
Επικοινωνιακός σύμβουλος Ελλοπια Films USA,
Οργάνωση πρεμιέρας Κυριάκος Κερανόπουλος.
Www.ellopiatv.com

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΑΧΑΛΗΣ- ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Αλέξανδρος Χάχαλης (Πάτρα, 4 Απριλίου 1960) είναι ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες, διεθνώς γνωστός ως Alexandros Hahalis.Είναι θεατρικός συνθέτης, εκτελεστής και ποιητής. Το έργο του έχει χαρακτηριστεί διαχρονικό, αρχέγονο, προοδευτικό (avant garde), επαναστατικό και επικό, εκπορευόμενο από τον ελληνικό πολιτισμό. Έζησε για 21 χρόνια στην Νέα Υόρκη (1980-2001) και τα τελευταία χρόνια διαμένει στην Ελλάδα (Αθήνα) και την Ιταλία (Σπολέτο).

Τον Σεπτέμβριο του 2014 παρουσίασε το διαστημικό του έργο ΠΥΡ ΑΕΙΖΩΟΝ προς τιμήν του εκλιπόντος θρυλικού Neil Armstrong, του Ρώσου κοσμοναύτη Αλεξέι Λεόνοφ και παγκοσμίως διακεκριμένων κορυφαίων αστροναυτών (Charles Duke, Walter Cunningham), επιστημόνων (Στήβεν Χόκινγκ, Richard Dawkins) και καλλιτεχνών (Brian May, Rick Wakeman) παρόντων και συμμετεχόντων στο 2ο Φεστιβάλ Αστρονομίας και Μουσικής STARMUS, στο διάσημο θέατρο Grande Auditorio de Tenerife με ζωντανή κάλυψη από την κρατική τηλεόραση στα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας. Συμμετείχε η διαπρεπής υψίφωνος από την Κύπρο Κατερίνα Μηνά.

Ετιμήθη από τον σύλλογο των Ελλήνων καθηγητών του Πανεπιστημίου του Σικάγο το 1998 για την ηχητική του απόδοση της ελληνικής γλώσσας, στο Central Park της Νέας Υόρκης το 2000 πλάι στην Ολυμπία Δουκάκη και έξι άλλους Έλληνες για την εισφορά του στο θέατρο, στο Μέγαρο Μουσικής των Αθηνών στην τελετή των Αριστείων το 2005 για την καλλιτεχνική του αναγνώριση εκτός Ελλάδος.

Το 2002 ίδρυσε το μη κερδοσκοπικό σωματείο Απόλλωνος Ναός, με αποστολή την παραγωγή οπτικοακουστικών καλλιτεχνικών έργων, συναυλιών και συνεδρίων εστιασμένων στον Διαχρονικό Ελληνικό Πολιτισμό με στόχο την διάδοσή του παγκοσμίως. Είναι εμπνευστής του διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου «Οδύσσεια της Γνώσεως», με σκοπό την διερεύνηση φλεγόντων ζητημάτων κοινωνικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου.
Από τον Ιανουάριο του 2019, παρουσιάζει την διαδικτυακή ραδιοφωνική εκπομπή στον σταθμό ALBEDO14 o Άνθρωπος, οι Έλληνες και ο Κόσμος με πολιτικό, κοινωνικό και πολιτιστικό περιεχόμενο.
Στις επικείμενες Δημοτικές εκλογές, είναι Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πατρέων του συνδυασμού Νέα Πάτρα στο πλευρό του Νίκου Νικολόπουλου.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    5 Μαΐου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία