Πάτρα: Διαρρήκτες στα… τυφλά – Σπάνε αμάξια και μαγαζιά όταν κάτι τους “γυαλίζει”

"Θερίζουν" οι μικροκλοπές στην Πάτρα, με τους επιτήδειους να προσπαθούν να αξιοποιήσουν και την παραμικρή ευκαιρία, προκειμένου να πετύχουν τον σκοπό τους.

Τις προάλλες ένα σταυρουδάκι στάθηκε η αφορμή για ένα άγνωστο δράστη να σπάσει το τζάμι ενός σταθμευμένου αυτοκινήτου. Ο δράστης δεν βρήκε τίποτα παραπάνω από αυτό το σταυρουδάκι αφού ο ιδιοκτήτης του δεν είχε αφήσει εκεί κάποιο αντικείμενο αξίας, ούτε χρήματα.

Ωστόσο, πλέον καλείται να πληρώσει την ζημιά που του άφησε ο δράστης σπάζοντας το αμάξι του για αυτό το… πολύτιμο ασημένιο σταυρουδάκι. Σε μία άλλη περίπτωση ο δράστης προσπαθώντας να διαρρήξει έναν φούρνο στην οδό Λόντου, δεν δίστασε να κόψει και τα χέρια του σπάζοντας το τζάμι του μαγαζιού και αφήνοντας αίματα στο μαγαζί και στην ταμειακή μηχανή που ήταν άδεια.

Σύμφωνα με την αστυνομία στις περισσότερες περιπτώσεις οι δράστες τέτοιων περιστατικών, που επιχειρούν διαρρήξεις, μαγαζιών, σπιτιών και καταστημάτων, χωρίς καν να γνωρίζουν, αν υπάρχει κάτι για να κλέψουν, είναι τοξικομανείς οι οποίοι δεν έχουν συνείδηση των πράξεων τους και κάνουν οτιδήποτε για να βρουν την δόση τους.

Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες της Πάτρας αισθάνονται ανασφαλείς και ζητούν από την αστυνομία να προχωρήσει σε δράσεις για την πάταξη της παραβατικότητας, αλλά και της εγκληματικότητας.

Πάτρα: Διαρρήκτες στα... τυφλά - Σπάνε αμάξια και μαγαζιά όταν κάτι τους "γυαλίζει"


Πηγή