Πάτρα: Εξοφλήθηκε κανονικότατα η τελετή έναρξης… που δεν είδαμε!

Την εξόφληση των καλλιτεχνών και των σχημάτων που θα εμφανίζονταν στη φετινή τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του φορέα, καθώς εκτιμήθηκε ότι αν οι δύο πλευρές οδηγούνταν σε νομική διαμάχη η κοινωφελής δημοτική επιχείρηση θα έβγαινε χαμένη. Οι πατρινοί μπορεί να μην είδαν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα λόγω βροχής (και έλλειψης στεγάστρων στα πατάρια), αλλά θα πληρώσουν το λογαριασμό.

Η απόφαση του ΔΣ του καρναβαλικού φορέα αναρτήθηκε στο «Διαύγεια» και σε αυτή γίνεται νομική ανάλυση του θέματος που απασχόλησε την πόλη για αρκετές ημέρες. Το σημείο-κλειδί είναι ότι οι καλλιτέχνες που ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστούν, σε υλοποίηση των συμβάσεων που είχαν υπογραφεί με την διοίκηση του θεσμού, βρίσκονταν επιτόπου και ήταν έτοιμοι να ανέβουν στη σκηνή. Εξίσου σημαντική παράμετρος που βάρυνε την απόφαση του ΔΣ να κάνει δεκτή την εξόφληση των καλλιτεχνών ήταν ότι από τη στιγμή που αυτοί βρίσκονταν στην Πάτρα για την τελετή έναρξης αυτομάτως αποκλειόταν η δυνατότητα εμφάνισής τους σε κάποια άλλη εκδήλωση. Συνεπώς, θα ζημιώνονταν.

Με βάση το πρόγραμμα που είχε ανακοινωθεί στο καλλιτεχνικό μέρος μεταξύ άλλων θα συμμετείχαν (υπό την σκηνοθετική επιμέλεια του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Σταύρου Τσακίρη) η Νίνα Λοτσάρη, η σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη, ο Τάσος Μαραγκός, η Ορχήστρα Πνευστών «Πατρεύς», και το σχήμα ULALOUM STREET SHOW BAND.


Πηγή