Πάτρα: Η Ανυπότακτη Πολιτεία για τα Συμβούλια των Κοινοτήτων

Η Ανυπότακτη Πολιτεία για τα Συμβούλια των Κοινοτήτων σε ανακοίνωση της αναφέρει τα εξής:

"Τα Συμβούλια των Κοινοτήτων (πρώην Δημοτικών & Τοπικών Διαμερισμάτων και Κοινοτήτων), ουδέποτε μέχρι τώρα λειτούργησαν με ουσιαστικό ρόλο. Κύρια αιτία που τα καθιστά ανενεργά είναι η έλλειψη πόρων προϋπολογισμού τους, αλλά και ο όλος τρόπος συγκρότησης και πολιτικής τους λειτουργίας. Η πλειοψηφία των συμβουλίων (με την ύπαρξη 1-2 εξαιρέσεων και αυτά χωρίς την τακτικότητα και τον συλλογικό χαρακτήρα στη λειτουργία τους) τα υπόλοιπα υπολείπονται πολύ από το να είναι όργανα τοπικής δημοκρατίας, έστω για την διεκδίκηση λύσης προβλημάτων.

Για εμάς ο ρόλος των τοπικών συμβουλίων θα έπρεπε να είναι αναβαθμισμένος ώστε να εξυπηρετεί τους δημότες κάθε διαμερίσματος. Ειδικά σε περιοχές που έχουν μικρά ή μεγάλα προβλήματα που αφορούν την ποιότητα ζωής των δημοτών, τα τοπικά συμβούλια θα μπορούσαν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην συσπείρωση του κόσμου της γειτονιάς σε αγωνιστική κατεύθυνση. Ωστόσο, τα τοπικά συμβούλια πέραν αυτών που αναφέρθηκαν είναι μια ακόμα ευκαιρία για κάθε νεολαίο να πάρει ενεργή θέση για τα δημοτικά ζητήματα και τα ζητήματα της γειτονιάς. Η νεολαία της πόλης μας μπορεί και θα παίξει καθοριστικό ρόλο για ζητήματα πολιτισμού, αθλητισμού, δημόσιων χώρων μεταξύ άλλων.

Η Ανυπότακτη Πολιτεία, επιλέγει να συμμετέχει στις εκλογές του Κεντρικού Διαμερίσματος που αφορά το μεγαλύτερο κομμάτι του Δήμου. Η Ανυπότακτη Πολιτεία, αν και η παλαιότερη δημοτική παράταξη, συσπειρώνει την πιο πρωτοπώρα και δημιουργική νεολαία της πόλης. Η νεολαία είναι μια κρίσιμη κοινωνική κατηγορία η οποία καλείται σήμερα να απαντήσει στα προβλήματα του τόπου. Ειδικά σε θεσμούς όπως τα τοπικά συμβούλια οι νέοι θα μπορέσουν να δώσουν μια νέα πνοή, οπτική κι αντίληψη που θα επανακινήσει τέτοιους θεσμούς. Επιλέγουμε τους νέους και νέες της παράταξης να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο στο Κεντρικό Διαμέρισμα! Καλούμε τους υπόλοιπους συνδυασμούς υποψήφιων δημάρχων να πράξουν το ίδιο ώστε να αποκτήσει φωνή η νέα γενιά μέσα από τις δομές του Δήμου.

Η Ανυπότακτη Πολιτεία το μοναδικό πείραμα πραγματικής ανεξάρτητης πολιτικής στο δήμο, ανεξάρτητοι από χορηγούς και κομματικές επιχορηγήσεις και για αυτό αδυνατούμε να καλύψουμε το κόστος εκτύπωσης των ψηφοδελτίων της δεύτερης κάλπης σε όλο τον Δήμο. Δεν μένουμε όμως απαθείς κι αμέτοχοι σε αυτή τη μάχη. Ευνοούμε την συγκρότηση ενωτικών και ανεξάρτητων ψηφοδελτίων στα τοπικά όργανα. Όπου αυτά προκύψουν, θα ανακοινώσουμε την στήριξη μας. Σε άλλες περιπτώσεις θα στηρίξουμε μεμονωμένους υποψήφιους.

Σε όλες τις περιπτώσεις, θα επιδιώξουμε την τακτική και δημοκρατική τους λειτουργία, την συμμετοχή των δημοτών, ιδιαίτερα της νεολαίας σε τακτικές συγκεντρώσεις και συνελεύσεις, που θα προβάλλουν τα προβλήματα και τις λύσεις τους."


Πηγή