Πάτρα: Μπλοκάρουν την προβολή της Χρυσής Αυγής εν όψει των εκλογών

Πρόταση για τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής και τον συνδυασμό που την αντιπροσωπεύει στις δημοτικές εκλογές, φέρνει ο Δήμος της Πάτρας εν όψει των εκλογών της 26ης Μαΐου.

Συγκεκριμένα ο Δήμος θα προτείνει να μπλοκάρει την προβολή της Χρυσής Αυγής στους κοινόχρηστους χώρους της Πάτρας, προτείνοντας και στις υπόλοιπες παρατάξεις να υιοθετήσουν την πρόταση του αυτή, έτσι ώστε να έχει η απόφαση του ισχύ.

Το όλο θέμα αναμένεται να πάει ως πρόταση του δήμου στην διαπαραταταξιακή επιτροπή που αναμένεται να συνεδριάσει μετά και την επίσημη ανακήρυξη των παρατάξεων από το Πρωτοδικείο, δηλαδή, μετά την Κυριακή.

Στη συνεδρίαση αυτή θα αποφασιστούν ποιοι είναι οι χώροι προβολής που θα διαχειρίζεται ο δήμος και θα διαθέτει στις δημοτικές, περιφερειακές παρατάξεις, καθώς και στα κόμματα για τις ευρωεκλογές.

Εφόσον η πρόταση αυτή του δήμου περάσει αυτό σημαίνει ότι θα απαγορευτούν αφίσες της Χρυσής Αυγής, αλλά και των εκπροσώπων της σε όλα τα επίπεδα. Παρόμοιες αποφάσεις αναμένεται να πάρουν και άλλοι δήμοι της Ελλάδας, ενώ ήδη το ζήτημα το έχουν προχωρήσει η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Κώστας Πελετίδης ήταν αυτός που είχε απαγορεύσει την παραχώρηση δημοσίων και κοινόχρηστων χώρων για εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής και μάλιστα είχε συρθεί για το θέμα στα δικαστήρια, με τη δίκη να παίρνει πανελλήνιες διαστάσεις και την αθώωση του να πανηγυρίζεται από τους φίλους της Λαϊκής Συσπείρωσης, αλλά και το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών της Πάτρας και όχι μόνο.


Πηγή