Πάτρα: Ομάδα αναρχικών ανέλαβε την ευθύνη για τις φθορές στα μαγαζιά

Ομάδα αναρχικών με ανάρτησή της ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις που έγιναν στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας και στην εμπορική ζώνη της πόλης, σπάζοντας τις βιτρίνες 11 καταστημάτων, σε Μαιζώνος, Αγίου Νικολάου και Ρήγα Φεραίου.

Στην ανακοίνωση που έγινε στον ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, τονίζεται ότι η επίθεση έγινε με αίτημα «αλληλεγγύη στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα», «άμεση χορήγηση αδείας» και «άμεση κατάργηση του εισαγγελικού βέτο». Αφήνεται επίσης να εννοηθεί ότι στόχος των αναρχικών ήταν οι βιτρίνες των πολυεθνικών καταστημάτων.

H ανακοίνωσή αναφέρει συγκεκριμένα: "Ξημερώματα Κυριακής 19/05 ομάδα αλληλέγγυων στον αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα κινήθηκε στην εμπορική ζώνη στο κέντρο της Πάτρας (Μαιζώνος–Αγίου Νικολάου–Ρήγα Φεραίου) σπάζοντας τις βιτρίνες μεγάλων πολυεθνικών καταστημάτων. Η δράση γεννάει αντίδραση. Το νήμα που ενώνει τους αγώνες δεν θα κοπεί ποτέ γιατί πηγάζει από τις καρδιές μας" .

Πάντως ο Εμπορικός Σύλλογος από την πλευρά του έχει τονίσει από την πρώτη στιγμή ότι τα περισσότερα από τα καταστήματα που υπέστησαν φθορές, άνηκαν σε Πατρινούς επιχειρηματίες και εμπόρους και όχι σε πολυεθνικές.


Πηγή