Πάτρα – Ο Κώστας Πελετίδης, βρέθηκε στη συγκέντρωση των εργαζομένων στον Δήμο με οκτάμηνες συμβάσεις

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, και ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Διονύσης Πλέσσας, παραβρέθηκαν σήμερα στην συγκέντρωση των εργαζομένων στον Δήμο με οκτάμηνες συμβάσεις, οι οποίοι διεκδικούν το δικαίωμά τους για μόνιμη δουλειά με δικαιώματα.

Οι εργαζόμενοι, μετά την συνάντηση που είχαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ανέφεραν ότι εμπαίζονται από τους κυβερνώντες αναφέροντας μάλιστα ότι οι τελευταίοι επιχείρησαν να τους αποπροσανατολίσουν λέγοντάς τους ότι ο Δήμος έχει την δυνατότητα να τους παρατείνει επί δίμηνο τις συμβάσεις τους.

Ο Δήμαρχος στην παρέμβασή του τόνισε ότι είναι ντροπή κάποιοι να παίζουν με την αγωνία των εργαζομένων. Πρέπει, είπε ο Δήμαρχος, να μιλάμε με αλήθειες σε όλους τους ανθρώπους και ειδικά σε όσους έχουν ανάγκες όπως εσείς.

"Επιχείρησαν να σας ξεγελάσουν όλοι αυτοί που σας είπαν ότι είναι αρμόδιος ο Δήμος να δώσει λύση. Υπάρχουν οι νόμοι που το εμποδίζουν να γίνει αυτό και τους νόμους αυτούς τους έχουν φτιάξει όσοι κυβέρνησαν μέχρι σήμερα. Σας κοροϊδεύουν και παίζουν με τον πόνο σας.

Εμείς από την αρχή στηρίξαμε τον αγώνα σας κι έχουμε πει ότι ο Δήμος χρειάζεται 1.000 νέους μόνιμους εργαζόμενους αλλά μέχρι τώρα συναντάμε σε αυτό την άρνηση εκείνων που μας κυβερνούν, οι οποίοι είναι υπέρ των περιορισμών των δημοσίων δαπανών, άρα και των δαπανών των Δήμων, και υπέρ της μιας πρόσληψης στις πέντε αποχωρήσεις.

Από τον Σεπτέμβριο έχουμε κάνει παρεμβάσεις στον ΟΑΕΔ, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στο Υπ. Εσωτερικών, στο Υπ. Εργασίας και στα κόμματα, για να γίνει παράταση του προγράμματος και να παραμείνουν οι εργαζόμενοι στις θέσεις τους και για να τροποποιηθεί ο νόμος ώστε να παίρνουν οι εργαζόμενοι και επίδομα ανεργίας, αλλά απάντηση δεν πήραμε, παρά μόνο από το ΚΚΕ που στήριξε το αίτημά μας.

Είμαστε παρόντες σε όλα τα δικαστήρια, πιστοί σε αυτό που έχουμε πει, αλλά, όπως είπαμε, οι κυβερνήσεις φτιάχνουν τους νόμους και τα δικαστήρια τους εκτελούν.

Θέλω να πω επίσης πως μετά από αυτή την αντιμετώπιση που είχατε είναι υποτιμητικό για τον εργαζόμενο να πηγαίνει πίσω από αυτόν που του λέει ψέματα.

Εμείς θα είμαστε δίπλα σας. Για να κερδίσουμε θέλει μεγαλύτερη ενότητα και μεγαλύτερη αγωνιστικότητα.

Ζητώ από σας να είμαι παρών σε όποια συνάντηση θα έχετε με πολιτικά πρόσωπα, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση μέχρι τον ίδιο τον Πρωθυπουργό για να μην μπορούν να σας λένε πράγματα που δεν ισχύουν".

Πάτρα - Ο Κώστας Πελετίδης, βρέθηκε στη συγκέντρωση των εργαζομένων στον Δήμο με οκτάμηνες συμβάσεις


Πηγή