Πάτρα: Πάνω από 6.000 έγγραφα μοιράζει η ΕΛ.ΑΣ. για τη συγκρότηση εφορευτικών επιτροπών

Πάνω από 6.000 κλήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει να μοιράζουν τα αστυνομικά τμήματα της Πάτρας για την συγκρότηση των εφορευτικών επιτροπών εν όψει των εκλογών της Κυριακής της 26ης Μαΐου.

Όπως ήδη είναι γνωστό από την στιγμή που η εκλογική διαδικασία είναι η πιο ογκώδης των τελευταίων ετών, με τέσσερις κάλπες και με σημαντικά μεγαλύτερο αριθμό εκλογικών κέντρων στην Πάτρα και στην ευρύτερη περιοχή, μεγαλύτερος θα είναι και ο αριθμός των μελών των εφορευτικών επιτροπών.

Οι εφορευτικές επιτροπές διασφαλίζουν άλλωστε την ομαλότητα της εκλογικής διαδικασίας και χωρίς αυτές οι εκλογές δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία που έχει επιφορτιστεί το όλο θέμα, έχει προχωρήσει στην επίδοση των σχετικών δικογράφων, αλλά και στην διανομή των κλήσεων στους πολίτες που έχουν κληθεί για να αναλάβουν αυτόν τον ρόλο.

Περιπολικά της αστυνομίας μοιράζουν στο κέντρο και στις συνοικίες τέτοιου είδους έγγραφα. Πιο αναλυτικά το Γ΄ Αστυνομικό Τμήμα της Πάτρας καλείται να επιδώσει 3.000 έγγραφα σε άτομα που καλούνται να λάβουν μέρος στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Ευρωεκλογών, το Α΄ Αστυνομικό Τμήμα άλλα 2.100 έγγραφα και το Β΄ Αστυνομικό Τμήμα άλλα 1.000 περίπου.

Συνολικά τα έγγραφα αυτά θα είναι πάνω από 6.000 και η αστυνομία απασχολεί για αυτόν τον σκοπό πάνω από 30 άτομα, έχοντας ήδη έλλειψη έμψυχου δυναμικού σε ότι αφορά τον κύριο ρόλο της που δεν είναι άλλος από την ασφάλεια του πολίτη και την καταπολέμηση της παραβατικότητας – εγκληματικότητας.

Ρόλος που με ευθύνη του κράτους και των υπουργείων έχει καταταχθεί σε δεύτερη μοίρα για αυτές τις μέρες των εκλογών. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η συμμετοχή των πολιτών στην εφορευτική επιτροπή στις εκλογές 2019 δεν είναι προαιρετική αλλά υποχρέωση του ψηφοφόρου, ο οποίος έχει κληθεί. Αν κάποιος δεν πάει υπάρχουν νομικές κυρώσεις, ενώ και πάλι η αστυνομία καλείται να πάει στο σπίτι του και να τον φέρει στο εκλογικό κέντρο.


Πηγή