Πάτρα: Ποιους θα στηρίξουν οι δημοτικές δυνάμεις στον β’ γύρο των εκλογών

Από τη στιγμή που η διαφορά μεταξύ του Κώστα Πελετίδη και του Γρηγόρη Αλεξόπουλου είναι τόσο μεγάλη, δύσκολα θα υπάρξει η ανατροπή.

Ίσως για αυτό και οι περισσότερες από τις δημοτικές δυνάμεις που έμειναν εκτός της μάχης του β΄γύρου προτίμησαν να κρατήσουν κλειστά τα χαρτιά τους σχετικά με το ποιους από τους δύο υποψηφίους θα υποστηρίξουν.

Σε πρώτη φάση, έτσι, το κάλεσμα του Γρηγόρη Αλεξόπουλου και της Πρωτεύουσας Ξανά για ένωση και συνεργασία των δυνάμεων προκειμένου να νικήσουν από κοινού τον Κώστα Πελετίδη, δεν είχε την ανάλογη ανταπόκριση.

Οι μόνοι που ξεκαθάρισαν από την αρχή τη στάση τους ήταν ο Νίκος Νικολόπουλος και ο Χρήστος Πατούχας, με τον πρώτο να τονίζει ότι θα είναι στο πλευρό του Γρηγόρη Αλεξόπουλου και τον δεύτερο ότι θα στηρίξει τον Κώστα Πελετίδη.

Ο Νίκος Παπαδημάτος και η Πάτρα Ενωμένη που ως τρίτη εκλογική δύναμη θα μπορούσε να είχε έναν κομβικό ρόλο σε αυτή την συνεργασία ανακοίνωσε ότι έχει αποφασίσει μία ουδέτερη στάση ανάμεσα στους δύο υποψηφίους για την δημαρχία.

Ο Γιώργος Ρώρος και ο Πέτρος Ψωμάς δεν έχουν αποφασίσει ακόμα, αλλά το πιο πιθανό είναι να κρατήσουν μία ουδέτερη στάση ή να μην αποκαλύψουν τα χαρτιά τους. Κάτι που ήδη έχει κάνει ο Νίκος Τζανάκος.

Ερωτηματικό είναι τι θα κάνουν πάνω σε αυτό ο Θόδωρος Ντρίνιας και ο Αλέκος Χρυσαναθακόπουλος, χωρίς όμως να δείχνουν να έχουν τη δύναμη να επηρεάσουν καταστάσεις και πρόσωπα.

Εξάλλου, όπως αποδείχτηκε, στις δημοτικές εκλογές – και ειδικότερα σε αυτές της Πάτρας- δεν παίζουν τόσο ρόλο οι κατευθύνσεις από όπου και να προέρχονται αυτές, πόσο μάλλον από συνδυασμούς ή κόμματα.

Ο παράγοντας που παίζει το μεγαλύτερο ρόλο είναι τα πρόσωπα και το πρόσωπο του Κώστα Πελετίδη, όπως φάνηκε μέσα από το ποσοστό που συγκέντρωσε, εξακολουθεί να έχει μία ευρεία αποδοχή στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας.


Πηγή