Πάτρα: Πότε θα ανοίξει επιτέλους η βεράντα στο Κάστρο; – Κλειστή εδώ και χρόνια!

Για ακόμα ένα ακόμα καλοκαίρι, ένα από τα ομορφότερα σημεία της Πάτρας παραμένει κλειστό για τους πολίτες, αλλά και τους επισκέπτες αυτής της πόλης.

Μιλάμε ασφαλώς για τη βεράντα στο Κάστρο της Πάτρας που με ευθύνη και απόφαση της Εφορείας Αρχαιοτήτων, παραμένει κλειστή εδώ και τουλάχιστον έξι χρόνια. Ο δήμος, παρά τις προσπάθειες που έχει κάνει κατά καιρούς, δεν έχει καταφέρει να πείσει τους αρμόδιους της υπηρεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού, να ανοίξουν το χώρο.

Ο χώρος αποτελεί προέκταση του Κάστρο και έχει θέα όλη την πόλη, αλλά και τον Πατραϊκό. Είναι ένα από τα πιο όμορφα μπαλκόνια της Πάτρας, ένας χώρος όπου παλιότερα επισκέπτονταν αρκετοί Πατρινοί για να απολαύσουν τη θέα, αλλά και τη δροσιά που υπάρχει εκεί.

Η βεράντα του Κάστρου έδινε ακόμα περισσότερη ζωή στα μαγαζιά της περιοχής και κάθε χρόνο τέτοια εποχή όταν άνοιγε ο καιρός, είχε αρκετούς επισκέπτες.

Ήταν ένας χώρος που προσφερόταν για αναψυχή και χαλάρωση τόσο για τους μεγάλους, όσο και για τα παιδιά, αφού υπάρχει και παιδική χαρά. Οι αρμόδιοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων τον έκλεισαν επειδή λέει συγκεντρώνονταν τις νυχτερινές ώρες διάφορα ύποπτα άτομα, αλλά και για λόγους προστασίας του μνημείου, έτσι ώστε να μην υποστεί φθορές.

Πάτρα: Πότε θα ανοίξει επιτέλους η βεράντα στο Κάστρο; - Κλειστή εδώ και χρόνια!

Από πότε όμως τα μνημεία που αποτελούν κληρονομιά της κουλτούρας και του πολιτισμού ενός λαού, πρέπει να είναι αποκλεισμένα από τους πολίτες και μάλιστα όλες τις ώρες του 24ώρου; Θα μπορούσαν οι αρμόδιοι να βρουν μία ενδιάμεση λύση και να άνοιγαν έστω τη βεράντα του Κάστρου για ορισμένες ώρες ή συγκεκριμένες ημέρες.

Το να παραμένει εδώ και χρόνια κλειστός ένας τέτοιος υπέροχος χώρος και κανείς να μην κάνει κάτι για να αλλάξει αυτό είναι τουλάχιστον αδιανόητο. Έρχονται τουρίστες στην άνω πόλη που θέλουν να μπουν μέσα και βλέποντας το λουκέτο στην πόρτα, απογοητεύονται.

Το άνοιγμα της βεράντας έχουν ζητήσει και οι κάτοικοι της περιοχής, όμως μέχρι ώρας κανείς δεν τους έχει ακούσει. Και μάλλον ούτε πρόκειται. Το θέμα βλέπετε με τη βεράντα τόσα χρόνια κλειστή έχει παγιωθεί. Δυστυχώς.


Πηγή