Πάτρα: Συμβολική κατάληψη στην Κτηματική ετοιμάζονται οι καταστηματάρχες εστίασης

Αντιμέτωποι με ένα παλιό πρόβλημα είναι ξανά οι καταστηματάρχες εστίασης & αναψυχής με τη θερινή σαιζόν να έχει μόλις ξεκινήσει.

Πιο συγκεκριμένα οι επιχειρηματίες της εστίασης της Πάτρας που κέρδισαν την πανελλήνια προσοχή όταν έκλεισαν για μία μέρα τα καφέ τους πριν λίγους μήνες, θα πραγματοποιήσουν μετά από σχετική απόφαση που πήραν σε συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Πέμπτης 30 Μαΐου, κινητοποίηση και κατάληψη των γραφείων της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου στη Δημ. Γούναρη στην πλατεία Πίνδου στις 9.30 το πρωί της Παρασκευής 31 Μαΐου.

Το βασικό αίτημα της κινητοποίησης όπως μας είπαν από το Σύλλογο Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας –ΣΚΕΑΝΑ, είναι η αποδοχή του ποσού των 5 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο όσον αφορά στα τέλη τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων, κάτι που έχουν αποδεχθεί τόσο ο Δήμος Πατρέων όσο και η Αποκεντρωμένη αλλά την σχετική απόφαση ανακάλεσε η Κτηματική Υπηρεσία.

Και πέρυσι τέτοια εποχή τα ρεπορτάζ έλεγαν πως οι καταστηματάρχες έβρισκαν «τείχος» στην Κτηματική Υπηρεσία η οποία, επί της ουσίας, αρνιόταν να υλοποιήσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για μείωση των τελών που πληρώνουν οι καταστηματάρχες για τα τραπεζοκαθίσματα. Ακόμα τα μέλη του ΣΚΕΑΝΑ ζητούν την παράταση των ελέγχων από το Λιμενικό για τουλάχιστον 15 μέρες καθώς και να δοθεί άμεσα εντολή για αυτοψίες προκειμένου να εκδοθούν το συντομότερο δυνατόν οι σχετικές άδειες.


Πηγή