Πάτρα: Συνάντηση με κατοίκους της Κανακάρη είχαν μέλη της Ανυπότακτης Πολιτείας

Κλιμάκιο της Ανυπότακτης Πολιτείας με τον επικεφαλής της παράταξης Χρήστο Πατούχα, τον Αρχιτέκτονα Μηχανικό Γιώργο Ελεζόγλου και τους Θύμιο Δραγώτη και Αντωνία Ευθυμιάδη, συναντήθηκαν με τη Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων Κανακάρη και Κορίνθου έπειτα από πρόσκληση της επιτροπής.

"Η διάνοιξη της οδού Κανακάρη είναι ένα έργο που αποσυμφόρησε σημαντικά την κίνηση προς το κέντρο της πόλεως για τους οδηγούς. Όμως το έργο εκτελέσθηκε με αρκετές προχειρότητες, δεν ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές ενός σύγχρονου οδικού έργου ταχείας κυκλοφορίας και μάλιστα της βασικής εξόδου της πόλης. Δεν ανταποκρίνονται σε αυτό ούτε τα γεωμετρικά ούτε τα υψομετρικά του χαρακτηριστικά.

Παραλάβαμε υπόμνημα από την επιτροπή κατοίκων, από όλες τις ενέργειες που έχουν κάνει ως τώρα. Συμφωνήσαμε για τα σημαντικά προβλήματα που έχει το έργο σήμερα. Προβλήματα ασφαλείας, περιβαλλοντολογικά προβλήματα, ζητήματα που αφορούν την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Τα προβλήματα αυτά εκτιμούμε ότι θα πολλαπλασιαστούν αν προχωρήσει η επικείμενη αντιδρόμιση των οδών Κορίνθου και Κανακάρη. Επιπλέον, είμαστε βέβαιοι ότι θα προκύψουν κυκλοφοριακά προβλήματα από τη συγκεκριμένη απόφαση.

Η Δημοτική Αρχή επέδειξε χαρακτηριστική ατολμία στο να ακυρώσει ή να προσαρμόσει στην πραγματικότητα αυτόν τον σχεδιασμό, που θα δημιουργήσει τεράστια αναστάτωση και αξεπέραστες παρενέργειας, στο κυκλοφοριακό, και στην ομαλή ζωή της πόλης. Σε κάθε περίπτωση το νέο Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να επανεξετάσει τον σχεδιασμό αυτό.

Οι παρατάξεις, που όψιμα τοποθετούνται, οφείλουν να αφήσουν την προχειρότητα και να μελετήσουν το θέμα. Με την σοβαρότητα που απαιτεί το μέλλον των επόμενων δεκαετιών. Και να δουν τις ευθύνες τους με βάση την διαχρονική τους στάση, την διαχρονική τους προχειρότητα" αναφέρει η ανακοίνωση του συνδυασμού.


Πηγή