Παναγιώτης Ρηγόπουλος: Σε κάθε γειτονιά της Πάτρας βρίσκεται ο Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος της «Νέας Πάτρας»

Με σειρά ομιλιών και πυκνών παρεμβάσεων συνεχίζει τις διαδοχικές επαφές του με τους πολίτες της Πάτρας ο Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη «Νέα Πάτρα» Παναγιώτης Ρηγόπουλος.

Ο γνωστός δημοσιογράφος συναντιέται καθημερινά με εκπροσώπους των Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής όπου γίνεται κοινωνός των αυξημένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στην καθημερινότητά τους, ερχόμενοι αντιμέτωποι με τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις Πελετίδη.

«Η απόγνωση, η απογοήτευση και η οργή των Πατρινών δημοτών από την χειρότερη Δημοτική Αρχή που πέρασε ποτέ από την Πάτρα, είναι τεράστια και συσσωρευμένη" σημείωσε ο κ. Ρηγόπουλος και συπλήρωσε:

"Κάθε γωνιά της Πάτρας, παραμένει εδώ και 5 χρόνια εγκαταλελειμμένη από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή του ΚΚΕ. Τα προβλήματα είναι τεράστια και η λύση τους είναι επιτακτική.
Με την ανάληψη της νέας Δημοτικής Αρχής του Νίκου Νικολόπουλου, ένα είναι σίγουρο:

Θα δρομολογηθούν μέσα σε σύντομο χρονοδιάγραμμα οι απαιτούμενες λύσεις, χωρίς αέναες και ατελέσφορες συσκέψεις, χωρίς ψεύτικες υποσχέσεις, όπως αυτές που έδιναν επί 5 χρόνια ο Πελετίδης και οι Αντιδήμαρχοί του»

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει όμως ο Παναγιώτης Ρηγόπουλος και στον τομέα του Πολιτισμού, πεδίο επαγγελματικής αναφοράς του γνωστού δημοσιογράφου εδώ και πολλά χρόνια:
«Η πραγματική και ουσιαστική αξιοποίηση των καλλιτεχνικών δυνάμεων της Πάτρας, που αποτελούν κοινωνικούς βατήρες και πολιτιστικές κυψέλες για την πόλη, είναι αδήριτη ανάγκη και αποτελεί στοίχημα για την επόμενη Δημοτική Αρχή του Νίκου Νικολόπουλου.

Ο Πολιτισμός αποτελεί προτεραιότητα για τη "ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ" μας!

Είναι πολλά αυτά που επιβάλλεται να γίνουν στην Πάτρα για την ανάδειξη και αξιοποίηση του γηγενούς πολιτιστικού δυναμικού της, την υποστήριξη του τεράστιου έργου των Πολιτιστικών Συλλόγων και την αρωγή των σπουδαίων πολιτιστικών Οργανισμών της πόλης.»

Όπως σημειώνει στις παρεμβάσεις του ο Παναγιώτης Ρηγόπουλος, πρέπει επιτέλους να αναδειχθούν όλες οι μορφές της τέχνης στην Πάτρα:

«Για παράδειγμα, ο χρωστήρας της εικαστικής τέχνης επιβάλλεται να φωτοβολίσει με εναργή και ανέσπερα χρώματα την Πάτρα μας, εξασφαλίζοντας το εφαλτήριο για την ανάδειξη των γηγενών δημιουργών, νέων θεσμών και Διεθνών Φεστιβάλ για την ζωγραφική και την κυοφορία των αυριανών πιονέρων της τρίτης Τέχνης.
Κάτι ανάλογο πρέπει να γίνει με το χορωδιακό τραγούδι, το χορό, τη λογοτεχνία, την γλυπτική, την ποίηση και φυσικά το Θέατρο Σκιών. Είναι απαράδεκτο η πόλη που εξελλήνισε τον Καραγκιόζη, με τέτοιο σημαντικό αρχείο και παρακαταθήκες, να μην διαθέτει Μουσείο Καραγκιόζη, Σχολή Εκμάθησης Καραγκιόζη, Δημοτικό Θέατρο Σκιών, μόνιμο και κινητό ώστε να φθάσει σε κάθε γειτονιά αυτή η Τέχνη.

Η εμπλοκή και η ευθύνη του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων στην κατεύθυνση αυτή θα είναι καθοριστική και καταλυτική στη ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ του Νίκου Νικολόπουλου»

Παράλληλα ο Παναγιώτης Ρηγόπουλος, ως Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την «Νέα Πάτρα», συναντήθηκε και με παράγοντες του εκκλησιαστικού χώρου, τονίζοντας ότι χρέος του Δήμου Πατρέων, είναι να στηρίξει ακόμα πιο αποδοτικά και δυναμικά το θεάρεστο έργο της Ι. Μητροπόλεως Πατρών και των Ενοριακών Κέντρων των Ι. Ναών.

«Το πεφωτισμένο έργο του άμωμου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Χρυσοστόμου αποτελεί για όλους τους Πατρινούς, δύναμη και παράδειγμα προς μίμηση. Αποτελεί πλοηγό και εγχειρίδιο ζωής!
Πέρα από τη Ορθόδοξη Χριστιανική διδαχή και κατήχηση, η Μητρόπολη Πατρών, επιτελεί ένα σπουδαίο ποιμαντικό και κοινωνικό έργο.

Με πρωτεργάτη και εμπνευστή τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε ενορία, οι ακαταπόνητοι ιερείς μας, τα εκκλησιαστικά Συμβούλια και τα Ενοριακά Κέντρα, δίνουν ένα τιτάνιο αγώνα προς δόξαν Θεού και ανακούφισης του πάσχοντος συνανθρώπου μας. Αυτό το έργο, ο Δήμος Πατρέων οφείλει να το ενισχύσει και να σταθεί στην τοπική Εκκλησία με τρόπο ουσιαστικό και όχι διαχειριστικό.»

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Παναγιώτης Ρηγόπουλος επίσης και στο έργο των δραστήριων φιλανθρωπικών Σωματείων της Πάτρας:

«Ως νέα Δημοτική Αρχή του ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ είναι σίγουρο ότι θα ενισχύσουμε και θα υποστηρίξουμε τέτοιες ανυστερόβουλες και αφιλοκερδείς προσπάθειες, που ανακουφίζουν τους ενδεείς και εμπεριστάτους συνανθρώπους μας, συμβάλλουν στην εξωστρέφεια της πόλης, ενισχύουν την τοπική οικονομία και οικοδομούν ακατάβλητους δεσμούς φιλίας μεταξύ των λαών» σημείωσε ανάμεσα στα άλλα ο Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη "Νέα Πάτρα" Παναγιώτης Ρηγόπουλος.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    7 Μαΐου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία