ΠΑΤΡΑ: Η γιορτή των λουλουδιών με σύμμαχο τον καιρό

Mε σύμμαχο τον καλό καιρό, πραγματοποιούνται απόψε Παρασκευή 3 Μαΐου 2019, στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων οι εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά που περιλαμβάνουν την καθιερωμένη γιορτή των λουλουδιών και μαζί παραδοσιακά χορευτικά στα πατάρια που έχουν στηθεί στην πλατεία.

Τα χορευτικά ξεκινούν στις 19.30 το βράδυ ενώ οι πάγκοι με τα λουλούδια, τις γλάστρες με λογιών λογιών λουλούδια και τα μαγιάτικα στεφάνια έχουν τοποθετηθεί από τις 3 το μεσημέρι και ήδη η κίνηση είναι ζωηρή. Συνολικά 14 είναι οι πάγκοι-περίπτερα των Πατρινών ανθοπωλών και όλοι οι Πατρινοί και όχι μόνο θα επισκεφθούν τα Ψηλαλώνια για να πιάσουν τον Μάη όπως επιτάσσει το έθιμο. Γαρύφαλλα, τριαντάφυλλα, ορτανσίες, ζουμπούλια, ζέρμπερες, γαρδένιες, βασιλικοί, γεράνια, ήλιοι, χρυσάνθεμα, ορχιδέες και πολλά άλλα λουλούδια έχουν την τιμητική τους. Η μέση τιμή στα τριαντάφυλλα κυμαίνεται στο 1 με 1,50 ευρώ ενώ στα στεφάνια στα 10 ευρώ και άνω.

Ήδη η ανηφόρα της Αθανασίου Διάκου προς τα Ψηλαλώνια έχει κλείσει από τους άνδρες της τροχαίας για να διευκολυνθούν οι επισκέπτες των εκδηλώσεων ενώ τα μέλη των χορευτικών συγκροτημάτων θα φτάσουν στα Ψηλαλώνια αφού πρώτα κάνουν μία πεζή παρέλαση από τον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου με κατεύθυνση τα Ψηλαλώνια και υπόσχονται ένα πολύ όμορφο θέαμα.

Στο πλαίσιο του 7ου ανταμώματος Χορευτικών Συγκροτημάτων, που διοργανώνει το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, 38 χορευτικά θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς.

Εκτός από τα Ψηλαλώνια, απόψε στις 21.00 στην πλατεία Ομονοίας, θα πραγματοποιηθεί συναυλία από τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μινόρε παράπονο».

Αναμένεται αρκετός κόσμος ν' ανέβει έως τα Ψηλαλώνια για τη γιορτή των λουλουδιών ενώ μεγάλη θα είναι η κίνηση και στα γύρω καταστήματα εστίασης μιας και οι περισσότεροι συνδυάζουν την βόλτα για λουλούδια και με μία μπύρα, ένα σουβλάκι ή πίτσα.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    3 Μαΐου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία