Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Ποιοι θα «μονομαχήσουν στον β’ γύρο

Ο συνδυασμός «Ιόνιο Δυνατά! Κάθε νησί ψηλά» με επικεφαλής την Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου και ο συνδυασμός «ΑΝ.Α.Σ.Α.» με επικεφαλής τον Θεόδωρο Γαλιατσάτο θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο των εκλογών για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, με ενσωματωμένο το 99,65% των ψήφων (567 από τα 578 εκλογικά τμήματα), ο συνδυασμός «Ιόνιο Δυνατά! Κάθε νησί ψηλά» συγκέντρωσε ποσοστό 29,50% και ο συνδυασμός «ΑΝ.Α.Σ.Α.» συγκέντρωσε ποσοστό 22,16%.

Την 3η θέση κατέλαβε ο συνδυασμός «Ιόνιος Συμμαχία» με επικεφαλής τον Σπυρίδων Σπύρου και ποσοστό 18,40% και στη συνέχεια ακολουθούν: «Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων» με επικεφαλής την Αλεξάνδρα Μπαλού και ποσοστό 11,93%, «Επτανησιακή Πρωτοβουλία» με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Αλεξάκη με ποσοστό 8,79%, «Ελληνική Αυγή για το Ιόνιο» με επικεφαλής τον Ιωάννη Αϊβατίδη με ποσοστό 4,09%, «Ανυπότακτο Ιόνιο» με επικεφαλής τον Στέφανο Σαμοϊλη με ποσοστό 3,20% και ο συνδυασμός «Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια» με επικεφαλής την Βαρβάρα Κορωνάκη και ποσοστό 1,93%.


Πηγή