Προεκλογική συγκέντρωση κ. Χαράλαμπου Καλού στην κεντρική πλατεία

Την προεκλογική του συγκέντρωση πραγματοποίησε, χθες το βράδυ, στη κεντρική πλατεία , ο υποψήφιος δήμαρχος Λευκάδας κ. Χαράλαμπος Καλός και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Σύγχρονη Λευκάδα», παρουσία πολύ κόσμου.

Κατωτέρω σας παραθέτουμε την ομιλία όπως μας εστάλη για δημοσίευση:

Λευκαδίτισσες και Λευκαδίτες,

Φτάνοντας στην τελική ευθεία των εκλογών οφείλω να παραδεχτώ ότι είμαι συγκινημένος και συναισθηματικά φορτισμένος,που μετά από μια διαδρομή 8 μηνών βρίσκομαι σήμερα μπροστά σας, 4 ημέρες πριν την τελική σας κρίση.

Πήρα την απόφαση να θέσω τον εαυτό μου στην κρίση της Λευκαδίτικης κοινωνίας ως υποψήφιος δήμαρχος Λευκάδας,μετά από 2 χρόνια σκέψης και προβληματισμού κι αυτό για να είμαι σίγουροςότι μπορώ να επωμιστώ το βάρος που ενέχει η θέση αυτή.

Γιατί πήρα αυτή την απόφαση;

Ηαπόφαση μου έχει 3 αφετηρίες:

Η πρώτη είναι η αγάπη μου για τον τόπο, η αγάπη για τη Λευκάδα μας. Ήταν συνειδητή απόφαση ζωής με το τέλος των σπουδών μου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, να επιστρέψω στη Λευκάδα που μεγάλωσα, να δραστηριοποιηθώ επαγγελματικά και να δημιουργήσω την οικογένειά μου.

Η δεύτερη αφετηρία αυτής της απόφασης είναι η πίστη μουστις τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες του τόπου μας. Στο πολύ αξιόλογο και ικανό ανθρώπινο δυναμικό που έχουμε.

Η τρίτη αφετηρία σχετίζεται με τη συνειδητοποίηση ότι δεν πρέπει να μείνω μόνο στις διαπιστώσεις, παρακολουθώντας ως θεατής την καθοδική πορεία του τόπου μας.

Θα πρέπει να τονίσω ότι τις ίδιες αφετηρίες δεν τις έχω μόνο εγώ αλλά και όλοι όσοι στελεχώνουν την κίνηση αυτή. Οι αφετηρίες αυτές αποτελούν κοινό πλαίσιο αναφοράς.

Φίλες και φίλοι,

είμαστε εδώ γιατί οραματιζόμαστε τη«Σύγχρονη Λευκάδα».

51 άνθρωποι που στελεχώνουν αυτό το ψηφοδέλτιο. Το πιο καθαρό, το πιο υγιές, το πιο δυνατό, το πιο ελπιδοφόρο ψηφοδέλτιο.

Είμαι περήφανος γι’ αυτή την ομάδα. Είμαι περήφανος για τον αγώνα που δίνουμε.

Αλλά γιατί είναι καθοδική η πορεία του τόπου;

Σας καλώ όλους να αναρωτηθείτε που βελτιώθηκε η καθημερινότητά μας τα τελευταία πέντε χρόνια.

Στην καθαριότητα;

Στους χώρους στάθμευσης;

Στις υπηρεσίες που μας παρέχει ο δήμος;

Στο κυκλοφοριακό χάος τους καλοκαιρινούς μήνες;

Στις συνεχείς διακοπές του νερού;

Που;

Δυστυχώς, πρωτίστως για τη Λευκάδα και δευτερευόντως για εσάς, κύριε δήμαρχε, δεν θα μπείτε στο Πάνθεον των επιτυχημένων δημάρχων της Λευκάδας.

Γιατί εκτός από την παταγώδη αποτυχία της διαχείρισης της καθημερινότητας, δεν καταφέρατε να πείσετε και να εμπνεύσετε τους πολίτες για ενεργό συμμετοχή προς ένα κοινό στόχο.

Γιατί από την πρώτη ημέρα διακατεχόσασταν από άκρως ειρωνική και αλαζονική διάθεση προς τους δημοτικούς συμβούλους όχι μόνο της αντιπολίτευσης, αλλά ακόμη και της συμπολίτευσης, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τις πολλές παραιτήσεις και ανεξαρτητοποιήσεις.

Γιατί με την στάση σας υποσκάψατε την δρομολόγηση των μεγάλων ζητημάτων του τόπου.

Ενδεικτικά αναφέρω:

Μαρίνα Βλυχού. 4 χρόνια καθυστέρηση για την έναρξη της διαδικασίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος, λόγω των μικροπολιτικών και ιδεολογικών σας αγκυλώσεων.

Υποθαλάσσια ζεύξη. Από φαραωνικό έργο έγινε μετά από 5 χρόνια πρώτη σας επιλογή.

Εργοστάσιο απορριμμάτων. Βρήκατε ένα έργο ενταγμένο και με αρχική χρηματοδότηση 800.000 ευρώ το 2014 και με τις συνεχείς παλινωδίες σας ακόμα δεν έχει δημοπρατηθεί.

Τουριστικό περίπτερο. Εξέλιξη μηδέν.

Ο δρόμος της Λαγκάδας και μια σειρά άλλων έργων με μεγάλες καθυστερήσεις.

Λευκαδίτισσες και Λευκαδίτες,

Σε αυτή την καθοδική πορεία του τόπου εμείς απαντάμε με προτάσεις, θέσεις και όραμα.

Το όραμά μας είναι: Να βγάλουμε το Δήμο από τον φοβικό απομονωτισμό του, ακολουθώντας πορεία εξωστρεφή και καινοτόμα. Να τολμήσουμε ένα ποιοτικό άλμα. Να εξελίξουμε τον τόπο μας σε ένα μέρος φιλικό προς τον άνθρωπο, ένα μέρος για να ΖΕΙΣ. Να μετατρέψουμε την Λευκάδα σε Πράσινο νησί, το νησί της Ποιότητας και του Πολιτισμού.

Τι κάναμε ως «Σύγχρονη Λευκάδα» όλους αυτούς τους μήνες;

Τολμήσαμε.

Πήραμε πρωτοβουλίες.

Παράξαμε γεγονότα που συζητήθηκαν.

Δεν φοβηθήκαμε να εκτεθούμε.

Ανοίξαμε δρόμους τους οποίους ακολούθησαν και άλλοι υποψήφιοι.

Μας αντέγραψαν ως και τους βασικούς μας άξονες. Πράσινο νησί, γαλάζια ανάπτυξη, έξυπνη πόλη. Και όλα αυτά μας χαροποιούν ιδιαίτερα.

Φίλες και φίλοι,

Τολμήσαμε να διευρύνουμε τους ορίζοντες μας και να γυρίσουμε τη μισή Ελλάδα για να γνωρίσουμε τις καλές πρακτικές που ακολουθούν οι δήμοι που πρωτοπορούν, όπως ο δήμος Τρικκαίων.

Πήραμε πρωτοβουλίες και συναντηθήκαμε με θεσμικούς φορείς και ανθρώπους που βρίσκονται σε καίριες θέσεις.

Καλλιεργήσαμε την επικοινωνία και τον ανοιχτό διάλογομε τους συμπολίτες μας και μόνο μέσω της ιστοσελίδας μας λάβαμε περισσότερες από 100 προτάσεις για το μέλλον αυτού του τόπου. Ποιος είπε ότι οι πολίτες δεν συμμετέχουν, εάν τους δοθεί το κατάλληλο κίνητρο;

Πρωτοπορήσαμε διοργανώνοντας δυο σπουδαίες ημερίδες, η μια για το σημαντικότερο πρόβλημα της Λευκάδας, την διαχείριση των στερεών αποβλήτων και η άλλη για το πώς θα σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα αυτού του τόπου, τη Λευκάδα του αύριο.

Δεν φοβηθήκαμε να εκτεθούμε και να παρουσιάσουμε πρώτοι απ’ όλους καινοτόμες προτάσεις και βασικές θέσεις για τον τόπο μας.

Θέσαμε έξι δημοτικούς στόχουςκαιπάνω σε αυτούς τους στόχους δομήσαμε το πρόγραμμά μας με προτάσεις ουσιαστικές.

Ο πρώτος στόχος αφορά την καθημερινότητα του δημότη:

Κυρίαρχο μέλημα μιας δημοτικής αρχής οφείλει και πρέπει να είναι η επίλυση βασικών ζητημάτων, που αφορούν κατά κύριο λόγο την καθημερινότητα του δημότη. Ο πολιτισμός της καθημερινότητας αποτελεί προτεραιότητα της «Σύγχρονης Λευκάδας» και οι προτάσεις μας στοχεύουν στη σύγχρονη και ποιοτική εξυπηρέτηση των δημοτών, με τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του δήμου μέσω των νέων τεχνολογιών και τη δημιουργία υποδομών. Μερικές από τις προτάσεις μας είναι:

  • η δημιουργία γραμμής εξυπηρέτησης του δημότη, είτε μέσω τηλεφωνικής γραμμής, είτε μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής από κινητό τηλέφωνο για να καταχωρούνται άμεσα σε ηλεκτρονική βάση δεδομένων τα αιτήματα του πολίτη και να επιλύονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες σε συγκεκριμένο χρόνο και να μην διαιωνίζεται το πελατειακό σύστημα.
  • Η εφαρμογή της κάρτας του δημότη, με μια σειρά ωφελειών για τους κατοίκους της Λευκάδας, όπως η έκδοση εγγράφων και πιστοποιητικών με ηλεκτρονική αίτηση, ηλεκτρονικές πληρωμές, εκπτώσεις σε επιμορφωτικά, αθλητικά και καλλιτεχνικά προγράμματα του δήμου, ελεύθερη είσοδος σε δημοτικά parking.
  • Η αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων του δήμου για την ορθότερη διαχείριση και οργάνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, όπως η ψηφιοποίηση των συνοδευτικών εγγράφων των οικοδομικών αδειών.
  • Η οριστική επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης του νερού με την άμεση εκπόνηση μελέτης βιωσιμότητας και μελέτης τιμολόγησης για τη δημιουργία Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Λευκάδας. Στόχος στο τέλος της 4ετίας όλοι οι δημότες να έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό από τις βρύσες τους.

Ο δεύτερος στόχος που θέσαμε αφορά την κοινωνική πολιτική.

Αξιολογώντας τα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες και τις ελλείψεις που υπάρχουν στα νησιά μας, οι προτάσεις μας στοχεύουν στην κοινωνική προστασία, την κοινωνική ευημερία, την πρόληψη και προαγωγή της υγείας, την παιδική μέριμνα, την καταπολέμηση των ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού, την υποστήριξη των ατόμων με αναπηρία, την ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας. Μερικές από τις προτάσεις μας είναι:

  • Η άμεση εφαρμογή δωρεάν υπηρεσίας τηλεειδοποίησης-τηλεϊατρικής, για μοναχικά και ηλικιωμένα άτομα, ΑμεΑ και άτομα με επείγουσες ιατρικές ανάγκες.
  • Η απρόσκοπτη μετακίνηση και πρόσβαση ατόμων με αναπηρία με την αποκατάσταση των κακοτεχνιών στις υφιστάμενες εξωτερικές υποδομές και δημιουργία νέων.
  • Το Ενιαίο Μητρώο ωφελούμενων πολιτών και η ψηφιακή διασύνδεση όλων των κοινωνικών υπηρεσιών.
  • Η δημιουργία νέου βρεφονηπιακού και παιδικού σταθμού.
  • Η επανεξέταση των κτηριακών εγκαταστάσεων που ανήκουν στο δήμο για τις στεγαστικές ανάγκες των υπηρεσιών.

Ο τρίτος στόχος αφορά το περιβάλλον.

Λαμβάνοντας υπόψη τις επιπτώσεις της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής και τις επιταγές για την υιοθέτηση πολιτικών κυκλικής οικονομίας, θέτουμε ως απόλυτη προτεραιότητά μας την προστασία του περιβάλλοντος, τη μείωση της ρύπανσης, την ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων. Μεταξύ άλλων προτείνουμε:

  • Την επίσπευση της οριστικής επίλυσης του χρόνιου προβλήματος της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, σύμφωνα με τις νέες τεχνολογικές δυνατότητες και με διαδημοτικές συνεργασίες.
  • Τη διερεύνηση για δημιουργία σημείου απόρριψης και διαχείρισης αδρανών υλικών εντός του δήμου.
  • Τη συνεργασία του δήμου με το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτική Ανακύκλωση, ώστε να ξεκινήσει το επόμενο στάδιο για την ανακύκλωση στη Λευκάδα. Θεωρείται διεθνώς ως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να επιτευχθούν και να διατηρηθούν υψηλά επίπεδα συμμετοχής των πολιτών στη διαδικασία της ανακύκλωσης.
  • Την εφαρμογή εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε δημοτικά κτήρια, και κυρίως σε σχολεία, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση της αυτοπαραγωγής ως μέσο εξοικονόμησης ενέργειας και μείωσης του ενεργειακού κόστους.
  • Την ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού οδοφωτισμού με αντικατάσταση των λαμπτήρων για εξοικονόμηση ενέργειας έως 50% και μείωση των ρύπων CO2.
  • Την καλύτερη λειτουργία και επέκταση των βιολογικών καθαρισμών και την εγκατάσταση νέων αποχετευτικών δικτύων και μονάδων στην πόλη και σε οικισμούς.

Τέταρτος στόχος της «Σύγχρονης Λευκάδας» το επιχειρείν.

Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας καθώς και η επακόλουθη μετανάστευση των νέων, είναι εμφανείς και στο δήμο Λευκάδας. Αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας και ενεργοποιώντας και εκπαιδεύοντας νέο εργατικό δυναμικό, στοχεύουμε στην ανάπτυξη των νησιών μας, την προώθηση της επιχειρηματικότητας, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Αιχμή του δόρατος η γαλάζια ανάπτυξη, η αποτελεσματική και βιώσιμη διαχείριση και αξιοποίηση του θαλάσσιου πλούτου των νησιών μας.

Προτείνουμε:

  • Τη δημιουργία ειδικού γραφείου επιχειρηματικότητας, με σκοπό την εξάλειψη της γραφειοκρατίας και τη συντόμευση του χρόνου υλοποίησης των επενδύσεων.
  • Τη δημιουργία γραφείου απασχόλησης, με σκοπό τη διευκόλυνση εύρεσης εργασίας και την επιμόρφωση ανέργων για την απόκτηση νέων δεξιοτήτων.
  • Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λευκάδας να αποτελέσει τον βασικό πυλώνα ανάπτυξης του τόπου.
  • Την ολοκλήρωση του Masterplan του λιμένα Λευκάδας.
  • Την ολοκλήρωση της μεταβίβασης όλων των λιμένων του δήμου Λευκάδας, στο Λιμενικό Ταμείο.
  • Την επίσπευση της αξιοποίησης του κόλπου του Βλυχού, με τη δημιουργία σύγχρονης Μαρίνας.
  • Την ολοκλήρωση του αγκυροβολίου της Βασιλικής και τη λειτουργία του σύμφωνα με τα πρότυπα της Μαρίνας της Λευκάδας.

Ο πέμπτος στόχος αφορά τον πολιτισμό.

Θεωρούμε υποχρέωσή μας να διαφυλάξουμε την πολιτιστική ταυτότητα του τόπου μας, να διασώσουμε και να αναδείξουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά. Οι προτάσεις μας στοχεύουν στην ενίσχυση των υφιστάμενων πολιτιστικών υποδομών και στη δημιουργία νέων, με το δήμο αρωγό σε συλλογικές και ατομικές πολιτιστικές δράσεις. Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής επιβάλλεται να δρομολογήσουμε:

  • Την επιτάχυνση των διαδικασιών για την αποπεράτωση του Θεάτρου Λευκάδας.
  • Την ανακαίνιση της οικίας Ζαμπελίων για τη δημιουργία Ζαμπέλιου Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών.
  • Την αποκατάσταση και επαναλειτουργία του κινηματογράφου «Απόλλων».
  • Την αγορά εξοπλισμού ψηφιοποίησης εγγράφων προκειμένου να ψηφιοποιηθεί το υλικό της Χαραμογλείου Ειδικής Λευκαδιακής Βιβλιοθήκης, της Βιβλιοθήκης Νίκου Σβορώνου καθώς και των αρχείων των πολιτιστικών και αθλητικών σωματείων του τόπου.
  • Τη δημιουργία «ζωντανών» ιστορικών, θρησκευτικών και αρχαιολογικών διαδρομών με σκοπό την περαιτέρω ανάδειξη του τόπου μας.
  • Την ενεργοποίηση και συνεργασία στο μέγιστο με τις κοινωνικές δυνάμεις που κρύβονται στους πολιτιστικούς, αθλητικούς και άλλους συλλόγους και φορείς του δήμου, στηρίζοντας τις δράσεις τους με το 1,5 των τακτικών εσόδων του δήμου, βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων καθώς και συντελεστών, ανάλογα με την κοινωνική αλληλεπίδραση και την εξωστρέφειά τους.

Ο έκτος και τελευταίος στόχος αφορά την εξασφάλιση οικονομικών πόρων με τη συνεχή και εντατική διεκδίκηση χρηματοδοτικών εργαλείων και πόρων απευθείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με την ενεργοποίηση ανθρώπων με εξειδικευμένες γνώσεις. Δεσμευόμαστε, μέρος των εσόδων της Μαρίνας Λευκάδας ετησίως, να χρησιμοποιείται για την εκπόνηση μελετών που απαιτούνται προκειμένου οι προτάσεις μας για νέα έργα να χαρακτηρισθούν «ώριμες» και να μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν.

Είμαστε περήφανοι που δημιουργήσαμε το πιο επαρκές, το πιο προσεγμένο, το πιο καλαίσθητο πρόγραμμα. Είμαστε η μοναδική παράταξη η οποία παρήγαγε αυτό το αποτέλεσμα.

Αυτό είναι το κοινωνικό μας συμβόλαιο. Σας καλούμε να το αξιολογήσετε αυστηρά και να μας συγκρίνετε με οποιαδήποτε άλλη κίνηση.

Φίλες και φίλοι,

Σε όλη αυτή τη διαδρομή:

Προσπάθησαν να μας απαξιώσουν.

Προσπάθησαν να μας λοιδορήσουν.

Προσπάθησαν να μας σπιλώσουν.

Μας προκάλεσαν. Αλλά μάταια.

Είναι πραγματικά λυπηρό νέοι άνθρωποι και μάλιστα άνθρωποι που φιλοδοξούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο την επόμενη ημέρα στα δημοτικά δρώμενα να προβαίνουν σε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, «δίκην Τσελεμεντέ».

Να αφήνουν υπονοούμενα και σκιές, την ίδια στιγμή που δεν προτείνουν τίποτε συγκεκριμένο. Γιατί φοβούνται την ανάληψη της ευθύνης και της δέσμευσης.

Κάποιοι μιλούν για το νέο και το άφθαρτο. Τους συνιστούμε να κοιτάξουν γύρω τους και θα διαπιστώσουν ότι έχουν υποστεί πλήρη μετάλλαξη. Τους αφήνουμε κι αυτούς στην κρίση σας.

Κυκλοφορεί ένα φυλλάδιο δημοτικής κίνησης, τύπου προγράμματος, στο οποίο για τα δυο πιο σημαντικά ζητήματα του τόπου, όπως είναι αυτό της διαχείρισης νερού, προτείνεται μεταξύ άλλων η μελέτη για δεύτερο αγωγό από το Μοναστηράκι, όταν έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι μελέτες για τον δεύτερο αγωγό από τις πηγές του Αγίου Γεωργίου, ύψους περισσοτέρου του ενός εκατομμυρίου ευρώ, και υπάρχει χρηματοδότηση 135 εκατομμύρια από το αρμόδιο υπουργείο.

Και δεύτερον, στο θέμα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, γίνεται αναφορά ότι έχουν παρέλθει ήδη δυο χρόνια από την έναρξη της δεματοποίησης, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε ο ένας χρόνος λειτουργίας του δεματοποιητή. Τους αφήνουμε κι αυτούς στην κρίση σας.

Είναι πέρα και έξω από τον αξιακό μας κώδικα, να είχαμε στο ψηφοδέλτιο μας υποψηφίους ή συγγενείς υποψηφίων που είναι ιδιοκτήτες ή διαχειρίζονται Μέσα Ενημέρωσης. Και πολύ απλά γι’ αυτό δεν τους έχουμε.

Εμείς δεν επηρεαζόμαστε από τα χτυπήματα κάτω από τη μέση. Και ξέρετε γιατί;

Γιατί η λάσπη επιστρέφει κάθε φορά με πιο έντονο τρόπο σε αυτούς που την εκτοξεύουν. Και γιατί η κοινωνία της Λευκάδας είναι μικρή και όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας.

Φίλες και φίλοι,

Πορευτήκαμε όλο αυτό το διάστημα με συνετό, ευγενικό και πολιτισμένο τρόπο. Δεν επαναπαυτήκαμε στην ανέξοδη και φθηνή κριτική. Μιλήσαμε με πράξεις και προτάσεις.

Γιατί;

Γιατί μπορούμε να το υποστηρίξουμε.

Γιατί μπορούμε να αναλάβουμε την ευθύνη.

Γιατί πολύ απλά αυτοί είμαστε.

Πορευτήκαμε και πορευόμαστε ανεξάρτητοι, χωρίς βαρίδια, δίχως αγκυλώσεις, χωρίς συνεργασίες κάτω από το τραπέζι. Τιμώντας την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι συμπολίτες μας.

Πορευτήκαμε και πορευόμαστε κοιτάζοντας μόνο εκεί που θέλουμε να πάμε. Ούτε αριστερά, ούτε δεξιά. Να πάμε το δήμο μπροστά.

Αγαπητές συνδημότισσες και συνδημότες,

επιλέξαμε συνειδητά να δράσουμε μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γιατί πιστεύουμε ότι είναι ο εγγύτερος στον πολίτη θεσμός. Γιατί ζούμε καθημερινάτα προβλήματα αυτού του τόπου και θέλουμε να τα επιλύσουμε.

Και όχι γιατί είδαμε τις εκλογές της 26ης Μαΐου ως ευκαιριακή επιλογή για να την επάνοδό μας στο πολιτικό σκηνικό της Λευκάδας.

Η «Σύγχρονη Λευκάδα» επεδίωξε και επιδιώκει να είναι η συνειδητή σας επιλογή και η αλληλεπίδραση των πολιτών που θα επιφέρει να αποτελέσουν τα θεμέλια της αλλαγής που οραματιζόμαστε και τόσο πολύ χρειαζόμαστε.

4 μέρες πριν τις εκλογές θέλω με ικανοποίηση να δηλώσω ότι είμαι περήφανος που η «Σύγχρονη Λευκάδα» κατάφερε να δημιουργήσει μια νέα κοινωνική πλειοψηφία, που θα αφήσει ένα δυνατό στίγμα στα πεπραγμένα αυτού του τόπου.

Πρέπει να γίνουν πολλά.

Έχουμε τη θέληση, έχουμε τις ικανότητες, έχουμε το όραμα. Ρεαλιστικά, οργανωμένα και αποτελεσματικά.

Προσπαθήσαμε και πιστεύω καταφέραμε να ξεδιπλώσουμε το όραμά μας για τη Λευκάδα μας.

Για τη Λευκάδα που αγαπάμε.

Για τη Λευκάδα που αξίζει ένα καλύτερο αύριο.

Για τη Λευκάδα που πρέπει να κληρονομήσουμε στα παιδιά μας.

Πρέπει στον τόπο μας να πνεύσει ένας νέος άνεμος. Ένας άνεμος οραματικός.Για τα χωριά μας, για την πόλη μας, για τα νησιά μας. Το οφείλουμε στην πατρίδα μας. Είμαι περήφανος που είμαι Λευκαδίτης. Είμαι τιμή μου που είμαι υποψήφιος δήμαρχος Λευκάδας.

Η μεγαλειώδης σημερινή συγκέντρωση δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης από κανέναν ότι η «Σύγχρονη Λευκάδα» θα είναι η μια από τις δύο παρατάξεις που θα περάσουν στο δεύτερο γύρο. Ας ψάξουν να βρουν τον δεύτερο.

Η Λευκάδα μίλησε.

Η Λευκάδα αποφάσισε.

Η Λευκάδα αποφάσισε να γίνει σύγχρονη.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Φωτογραφίες : Μ.Λ


Πηγή