Προχωρούν οι διαδικασίες της έλευσης του φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα

Γίνονται βήματα μπροστά για την έλευση του φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, Βασίλης Αϊβαλής, στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου «Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο» στο Ράδιο Γάμμα, ήδη οι αρμόδιοι της ΔΕΔΑ έχουν πάρει στα χέρια τους τις προτάσεις του ΤΕΕ για τους χώρους που προτείνονται να γίνουν οι εγκαταστάσεις υγροποιημένου αερίου, έχουν επισκεφθεί τους χώρους και έχουν κάνει τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες αγοραπωλησίας ή μακροχρόνιας μίσθωσης των χώρων.

Οι περιοχές αυτές βρίσκονται περιαστικά των πόλεων των Πατρών, του Πύργου και του Αγρινίου, αλλά σε κοντινή απόσταση, ενώ, σε δεύτερη επιλογή υπάρχουν και χώροι που βρίσκονται μακρύτερα, οι οποίοι όμως δεν είναι σε πρώτη προτεραιότητα για την ΔΕΠΑ.

Όσον αφορά την τροφοδοσία των επιχειρήσεων και των εργοστασίων που βρίσκονται στη Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας με φυσικό αέριο, εκεί θα υπάρξει ένα αυτόνομο δίκτιο από το οποίο θα τροφοδοτούνται.

Όπως τόνισε ο κ. Αϊβαλής, για να φτιαχτεί εκεί μία εγκατάσταση υγροποιημένου αερίου θα πρέπει πρώτα να μπορεί να γίνει από κάπου η τροφοδοσία της. Αυτό θα μπορούσε να γίνει από το τέλος του 2020 όταν και θα έχει ολοκληρωθεί η μονάδα στη Ρεβυθούσα.

Όμως, αν και θα μπορούσε να έχει γίνει στην περιοχή ένα βήμα περισσότερο, ώστε μετά την ολοκλήρωση της Ρεβυθούσας να ξεκινήσει και η τροφοδοσία της ΒΙΠΕ Πατρών, δεν έχουν ακόμα προχωρήσουν οι διαδικασίες ώστε να ετοιμαστούν οι εγκαταστάσεις.


Πηγή