«Πρωτεύουσα ξανά!»: “Δείτε πώς είναι σήμερα τα πάρκα που θα έφτιαχνε ο κ. Πελετίδης”

Στην αδυναμία της δημοτικής αρχής να διαμορφώσει δημόσιους χώρους και να τους αποδώσει στους πολίτες παρά το γεγονός ότι επαίρεται περί του αντιθέτου, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της παράταξης «Πρωτεύουσα ξανά!» Γιώργος Σπαγκούρος κατά τη σημερινή του ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ανέφερε συγκεκριμένα:

«Το μόνο που έχει να κραδαίνει από την πενταετή θητεία του στον δήμο της Πάτρας ο κ. Πελετίδης, είναι το Νότιο Πάρκο. Το απλό ερώτημα είναι, πέρα από το Νότιο Πάρκο το οποίο και έχει κάνει σημαία του, παρά το γεγονός ότι όπως όλοι ξέρουμε είναι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε ο ΟΛΠΑ και διαμορφώθηκε και με μηχανήματα που παραχώρησε η Περιφέρεια και ο κ. Αλεξόπουλος, τι άλλο έχει κάνει σε ό,τι αφορά την διαμόρφωση δημόσιων χώρων και την απόδοσή τους στους πολίτες; Σε τι έχει συμβάλει στην ανάπλαση του δημόσιου χώρου και στην ποιότητα ζωής των πολιτών, ιδίως εκτός του κέντρου της πόλης, στις συνοικίες για τις οποίες τόσο πολύ φαίνεται να ενδιαφέρεται και τις οποίες κάθε τρεις και λίγο επικαλείται ως απόδειξη του λαϊκού προφίλ της δημοτικής αρχής;

Για να δούμε λοιπόν:

ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ «ΠΑΡΚΟ»

Πριν από πέντε χρόνια ο κ. Πελετίδης, προεκλογικά ακόμη, ως υποψήφιος δηλαδή, είχε δεσμευτεί απέναντι στους πολίτες του Ανατολικού Διαμερίσματος ότι θα αξιοποιήσει το χώρο στο Ριγανόκαμπο όπου βρίσκεται ο καταυλισμός Ρομά, ότι θα φτιάξει εκεί θέατρο, ότι θα ρυθμίσει το θέμα της εγκατάστασης των Ρομά και θα προχωρήσει σε διαμόρφωση του χώρου υπέρ των πολιτών. Στη συνέχεια, όταν ανέλαβε δήμαρχος, άρχισε να κάνει λόγο για «ανατολικό πάρκο» της Πάτρας.

Πριν από δύο περίπου χρόνια ξεκίνησε να διαμορφώνει το χώρο με δανεικές μπουλντόζες τις οποίες του τις παρείχε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο κ. Αλεξόπουλος.

Ο χώρος διαμορφώθηκε και βγήκαν οι ανάλογες φωτογραφίες, έγιναν οι αντίστοιχες δηλώσεις.

«Πρωτεύουσα ξανά!»: "Δείτε πώς είναι σήμερα τα πάρκα που θα έφτιαχνε ο κ. Πελετίδης"

Αυτά τότε. Σήμερα, δύο χρόνια μετά, η εικόνα είναι αυτή:

«Πρωτεύουσα ξανά!»: "Δείτε πώς είναι σήμερα τα πάρκα που θα έφτιαχνε ο κ. Πελετίδης" «Πρωτεύουσα ξανά!»: "Δείτε πώς είναι σήμερα τα πάρκα που θα έφτιαχνε ο κ. Πελετίδης" «Πρωτεύουσα ξανά!»: "Δείτε πώς είναι σήμερα τα πάρκα που θα έφτιαχνε ο κ. Πελετίδης"

Η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη και από τις εικόνες που βλέπετε, καθώς δεν μπορεί σε λίγες φωτογραφίες να αποτυπωθεί η πλήρης εγκατάλειψη, η μετατροπή του χώρου σε έναν ανεξέλεγκτο καταυλισμό Ρομά αλλά και σε χώρο ρίψης μπαζών!. Τι κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια ο κ. Πελετίδης; Να συγκατοικούν εκεί άνθρωποι και σκουπίδια σε ένα αποπνικτικό περιβάλλον για τους Ρομά που ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες, σε ένα αποπνικτικό τοπίο για τους κατοίκους των ανατολικών συνοικιών.

Προφανώς ο κ. Πελετίδης μετά τις φωτογραφίες δεν ξαναπήγε εκεί στο χώρο για να δει τι συμβαίνει.

Και ενώ ο δήμαρχος μπορεί να αξιοποιήσει πρόγραμμα που του παρέχει η κυβέρνηση για την μετεγκατάσταση των Ρομά και τη διασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσής τους, δεν έχει πράξει ουδέν. Δεν έχει αξιοποιήσει ούτε ένα ευρώ.

ΤΟ ΠΛΑΤΑΝΟΔΑΣΟΣ

Πάμε τώρα και στο δεύτερο χώρο που θα διαμόρφωνε ο κ. Πελετίδης. Στο βόρειο όπως το ονομάζει, πάρκο. Στο Πλατανόδασος Καστελλοκάμπου.

Πρόκειται για χώρο που παραχωρήθηκε στον Δήμο Πάτρας τον Μάρτιο του 2017 από τον ΟΑΕΕ και πάλι με τη σημαντική συμβολή του κ. Γρηγόρη Αλεξόπουλου για την ικανοποίηση του αιτήματος. Η έκταση παραχωρήθηκε για δέκα χρόνια στο δήμο με την προϋπόθεση ότι θα γίνει πάρκο αναψυχής με ήπια διαμόρφωση για τους κατοίκους της πόλης. Κάποια στιγμή πέρυσι μπήκανε εκεί μηχανήματα, που έδωσε πάλι η Περιφέρεια και ο κ. Αλεξόπουλος, για τη διαμόρφωση της έκτασης όπου υπήρχαν καλαμιές. Ακολούθησαν οι φωτογραφίες.

«Πρωτεύουσα ξανά!»: "Δείτε πώς είναι σήμερα τα πάρκα που θα έφτιαχνε ο κ. Πελετίδης"

Θα ξεκινούσαν άμεσα, έλεγαν τότε και δεσμεύονταν, οι εργασίες για την κατασκευή του πάρκου. Θέλετε να δείτε τι υπάρχει εκεί σήμερα;

«Πρωτεύουσα ξανά!»: "Δείτε πώς είναι σήμερα τα πάρκα που θα έφτιαχνε ο κ. Πελετίδης" «Πρωτεύουσα ξανά!»: "Δείτε πώς είναι σήμερα τα πάρκα που θα έφτιαχνε ο κ. Πελετίδης" «Πρωτεύουσα ξανά!»: "Δείτε πώς είναι σήμερα τα πάρκα που θα έφτιαχνε ο κ. Πελετίδης"

Εν τω μεταξύ, από τα δέκα χρόνια της παραχώρησης έχουν περάσει ήδη τα τρία.

Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΟΝ ΑΣΥΡΜΑΤΟ

Τρίτο παράδειγμα μη αξιοποίησης δημόσιου χώρου, είναι η έκταση δεκάδων στρεμμάτων στην περιοχή του Ασυρμάτου. Ο χώρος αυτός ανήκει στον Δήμο της Πάτρας. Θα μπορούσε να την αξιοποιήσει ή έστω να ενδιαφερθεί, να πάει ο κ. Πελετίδης να δει τι υπάρχει εκεί, τι μπορεί να κάνει. Θέλετε να δείτε σε τι κατάσταση είναι ο χώρος;

«Πρωτεύουσα ξανά!»: "Δείτε πώς είναι σήμερα τα πάρκα που θα έφτιαχνε ο κ. Πελετίδης"

Ο κ. Πελετίδης λοιπόν δεν φτιάχνει πάρκα. Ασχολήθηκε μόνο με το νότιο πάρκο, το οποίο και βρήκε έτοιμο (φωτιστικά, δρόμοι, παιδικές χαρές κλπ) από τον ΟΛΠΑ και άφησε στην τύχη τους τα διαμερίσματα, τις συνοικίες και τις γειτονιές. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και την γνωρίζουν καλά οι πολίτες των διαμερισμάτων και των συνοικιών της Πάτρας.

«ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Ο Κ. ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ;»

Θέλω να κλείσω τη σημερινή μας συνάντηση, αναφερόμενος ξανά στην σκόπιμη απουσία του δημάρχου από το δημόσιο διάλογο. Κλείσαμε μια εβδομάδα ενημέρωσης από την παράταξή μας, κατά τη διάρκεια της οποίας αναφερθήκαμε στα ψέματα του κ. Πελετίδη. Ακούσατε κάποια απάντηση; Κάποιον αντίλογο; Να υποθέσουμε ότι συμφωνεί μαζί μας; Ή ότι κρύβεται; Και αν κρύβεται γιατί κρύβεται;

Τον καλούμε ξανά να αφήσει το προστατευμένο κομματικό του περιβάλλον και να μας δώσει τις απαντήσεις που οφείλει.


Πηγή