Πύργος: Απετράπη πλειστηριασμός κύριας κατοικίας!

«Ανάσα» ζωής έδωσε σε ανδρόγυνο από την Ηλεία η προσωρινή διαταγή που εξέδωσε πριν από μερικές ημέρες το Ειρηνοδικείο Πύργου, καθώς «μπλόκαρε» προγραμματισμένο πλειστηριασμό, ο οποίος έβγαζε στο «σφυρί» την κύρια κατοικία τους, αφήνοντάς τους στον δρόμο!

Ωστόσο, αυτή η εξέλιξη απετράπη, καθώς η προσωρινή διαταγή προστατεύει τα περιουσιακά τους στοιχεία μέχρι την εκδίκαση της αίτησης υπαγωγής στον νόμο 3869/2010, γνωστό και ως νόμο Κατσέλη.

Η υπόθεση αφορά ανδρόγυνο με συνολικές οφειλές που υπερβαίνουν τις 280.000 ευρώ. Ο αιτών είναι ουσιαστικά άνεργος, καθώς μέχρι τώρα απασχολούνταν σε ολιγόμηνο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, το οποίο λήγει σύντομα, και η αιτούσα σύζυγός του είναι δημόσια υπάλληλος.

Η δικηγόρος Ιωάννα-Μαρία Σταθοπούλου, η οποία χειρίστηκε την υπόθεση μαζί με τον δικηγόρο Γιάννη Σπηλιόπουλο, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εξέλιξη της υπόθεσης, τονίζοντας ότι η σημαντική παράμετρος σε αυτήν την υπόθεση είναι πως με την έκδοση της προσωρινής διαταγής από το Ειρηνοδικείο Πύργου ανεστάλη ο προγραμματισμένος για τις 19 Ιουνίου του 2019 πλειστηριασμός της κύριας κατοικίας των αιτούντων, γεγονός που θα προκαλούσε απρόβλεπτες παρενέργειες στη ζωή τους αλλά και στον ευρύτερο κοινωνικό ιστό.

«Είναι σημαντικό το ότι ανεστάλη ο πλειστηριασμός της κύριας κατοικίας των αιτούντων, αποτρέποντας μια πολύ αρνητική εξέλιξη με σοβαρή κοινωνική διάσταση», δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» η κα Σταθοπούλου.


Πηγή