Πύργος: Μια εξαίσια συναυλιακή βραδιά με τα τραγούδια του Ηλία Ανδριόπουλου

Στο τέλος της συναυλίας ο Ηλίας Ανδριόπουλος ευχαρίστησε τον δήμαρχο και τον γεν. γραμ. του δήμου Πύργου Γαβρίλη Λιατσή και Νίκο Λαϊνόπουλο για την πρωτοβουλία τους να διοργανωθεί συναυλία αφιερωμένη στο έργο του και στον ίδιο.

Μια εξαίσια συναυλιακή βραδιά με τα τραγούδια του Ηλία Ανδριόπουλου έζησαν όλοι όσοι το βράδυ του περασμένου Σαββάτου βρέθηκαν στο κατάμεστο θέατρο «Απόλλων», στον Πύργο

Η συναυλία -προς τιμήν του Ηλείου συνθέτη- που διοργανώθηκε από το Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού του Δήμου Πύργου στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και ικανοποίησε το φιλόμουσο κοινό που είχε την ευκαιρία να απολαύσει τα τραγούδια του Ηλία Ανδριόπουλου ερμηνευμένα με μοναδικό τρόπο από τον Μανώλη Μητσιά και την Θεοδώρα Μπάκα.

Έχοντας δίπλα του τον Ηλία Ανδριόπουλο ο Μανώλης Μητσιάς «μάγεψε» το κοινό ερμηνεύοντας τα τραγούδια του Ηλείου συνθέτη.

Το κοινό «ταξίδεψε» στο χρόνο με τα ωραιότερα τραγούδια του Ηλία Ανδριόπουλου, που σφράγισαν ανεξίτηλα τα νεοελληνικά χρόνια, σιγοντάρισε τους ερμηνευτές σε κομμάτια από τα «Γράμματα στο Μακρυγιάννη», τα «Λαϊκά Προάστια» τους «Προσανατολισμούς», τις «Ξένες Πόρτες» καθώς και στα νεότερα έργα του συνθέτη, όπως τους «Αργοναύτες» τον «Φιλόπατρι», τον «Πρώτο ύμνο» , τις «Ωδές» κ.α. Ο ποιητικός λόγος μέσα από τους ήχους της μουσικής του Ηλία Ανδριόπουλου, «έντυσε» με μοναδικό τρόπο την συναυλιακή βραδιά. Μια βραδιά που με την εμφάνιση του ο τίμησε με την σειρά του τον γενέθλιο τόπο του, που τον λατρεύει και αποτελεί γι αυτόν την αστείρευτη πηγή της εμπνεύσεώς του…

Κορυφαίος ερμηνευτής της βραδιάς ήταν ο Μανώλης Μητσιάς, που έχει τραγουδήσει τους μεγαλύτερους έλληνες συνθέτες, πλην όμως η φωνή του έχει ταυτιστεί με τα τραγούδια του Ηλία Ανδριόπουλου… μαζί και η εξαίρετη Θεοδώρα Μπάκα, μόνιμη συνεργάτιδα του κ. Ανδριόπουλου τα τελευταία χρόνια… Τους δυο ερμηνευτές, που καταχειροκροτήθηκαν, συνόδεψαν οι θαυμάσιοι μουσικοί, Αχιλλέας Γουάστωρ (πιάνο), Αλέξανδρος Μποτίνης (βιολοντσέλο) και Ηρακλής Ζάκκας (μαντολίνο – μπουζούκι).

Την συναυλία παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, ο πρ. γεν. γραμ. του υπουργείου Ναυτιλίας Διονύσιος Καλαματιανός, ο υποψήφιος δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, ο γενικός γραμματέας του δήμου Πύργου Νίκος Λαϊνόπουλος, η αντιδήμαρχος Ανδριάνα Αγγελακοπούλου και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι.

Ο δήμαρχος του Πύργου πρόσφερε άνθη τόσο στον Ηλία Ανδριόπουλο όπως και στους δυο ερμηνευτές και τους μουσικούς που τους συνόδεψαν.

Σημειώνεται ότι στο τέλος της συναυλίας ο Ηλίας Ανδριόπουλος ευχαρίστησε τον δήμαρχο Πύργου και τον κ. Λαϊνόπουλο για την πρωτοβουλία τους να διοργανωθεί για πρώτη φορά, όπως ο ίδιος τόνισε, συναυλία αφιερωμένη στο έργο του και στον ίδιο στην πόλη του Πύργου.


Πηγή