Στέλιος Σπαθής στον Inkefalonia 103,9: «Να θεμελιώσουμε σωστά και από την αρχή το νέο Δήμο Σάμης» (Ηχητικό)

Ο υποψήφιος δήμαρχος Σάμης με την παράταξη «Ανοιχτοί Ορίζοντες», Στέλιος Σπαθής, μίλησε στην εκπομπή του Inkefalonia 103,9 «Μέρα Μεσημέρι» με τον Γιώργο Χαλαβαζή.

Ο κ. Σπαθής αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν να δηλώσει υποψηφιότητα για τον νέο δήμο Σάμης. «Η απόφαση δεν ήταν μόνο δικιά μου. Παρακολουθώντας πως έχει απαξιωθεί ο τόπος μας, αντιλήφθησαν και οι πολίτες και εγώ προσωπικά ότι λύση ήταν η ανασύσταση τριών δήμων στην Κεφαλονιά. Ο Δήμος που έχει Σπήλαια, παραλίες και άλλες ομορφιές, ένιωσε την εγκατάλειψη σε σημείο που ούτε οι ίδιοι είμαστε ακόμα σε θέση να το συνειδητοποιήσουμε. Αποφασίσαμε λοιπόν να δώσουμε το «παρών». Το παρών δεν είναι ατομικό, αλλά συλλογικό. Είμαι υπερήφανος που έχουμε μία ισχυρή ομάδα υποψηφίων συμπολιτών μας και αυτό μας δίνει την δυνατότητα να καταπιαστούμε και ννα θεμελιώσουμε έναν δήμο από την Αρχή, Αν τον θεμελιώσουμε σωστά από την αρχή, σωστά θα πορευτεί».

Ο κ. Σπαθής, αναφέρθηκε σε καινοτόμες λύσεις που θέλει να εφαρμόσει στην περιοχή του εάν εκλεγεί που είναι να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του διαδικτύου, βάζοντας στην πόλη του εφαρμογές εντοπισμού και καταγραφής των προβλημάτων.

Ο κ. Σπαθής, αναφέρθηκε στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, λέγοντας χαρακτηριστικά πως τα τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα από την Δημοτική Αρχή, με αποτέλεσμα η περιοχή σε πολλούς και σημαντικούς τομείς να έχει συρρικνωθεί.

«Θα ανοίξουμε το σπήλαιο της Ζερβάτης»

Ένας από τους βασικούς στόχους του κ. Σπαθή είναι να προσθέσει στην περιοχή του και άλλα σημεία που θα αποτελούν πόλο έλξης για τους τουρίστες. Ένα από αυτά είναι το Σπήλαιο της Ζερβάτης, για το οποίο τόνισε πως θα είναι προτεραιότητα να ανοίξει για το κοινό και να προστεθεί, ως τουριστικός πόλος στα υπάρχοντα σπήλαια της Μελισσάνης και της Δρογκαράτης. Μάλιστα, αναφέρθηκε στην σκέψη για εφαρμογή ενιαίου, μειωμένου εισιτηρίου για την είσοδο στα δύο σπήλαια, γεγονός που όπως τόνισε θα αυξήσει την επισκεψιμότητα τους.

Αναφέρθηκε επίσης, στην πρόθεσή του να ακούει τους πολίτες στα προβλήματά τους και να συναποφασίζει, ότι το «εμείς» είναι αυτό που κυριαρχεί στην παράταξή μας και θα κυριαρχήσει εάν εκλεγούμε και όχι το εγω…».
Και είπε ακόμα πολλά και ενδιαφέροντα ο κ. Σπαθής.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξή του


Πηγή