Στην Αρχ. Ολυμπία η Τελική φάση του Πρωταθλήματος Γυμνασίων 5×5

Στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία ολοκληρώνεται σήμερα και αύριο το πιλοτικό πρόγραμμα αγωνιστικών δραστηριοτήτων ποδοσφαίρου 5Χ5 μαθητών/τριών Γυμνασίων, σχολικού έτους 2018-2019.

Δεκάδες μαθητές και μαθήτριες από όλη τη χώρα, που συμμετείχαν στις προεπιλογές του Απριλίου σε οκτώ πόλεις, θα λάβουν μέρος το Σαββατοκύριακο σε τελικούς αγώνες ποδοσφαίρου 5Χ5, ενώ θα παρακολουθήσουν σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων και θα ξεναγηθούν στο Αρχαίο στάδιο Ολυμπίας.

Την ευθύνη των επιλογών είχαν, για λογαριασμό της Διεύθυνσης Στρατηγικής Ανάπτυξης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, οι εκπαιδευτές futsal Γιώργος Βασσάλος και Στέφανος Σοϊλεμές.

Πρόκειται για την πρώτη σχολική διοργάνωση που οργανώνεται από τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, σε συνεργασία με την Τεχνική Επιτροπή και τη Διεύθυνση Στρατηγικής Ανάπτυξης της Ε.Π.Ο. και την υποστήριξη των τοπικών Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων και των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και Φυσικής Αγωγής. Υποστηρικτές της τελικής φάσης είναι ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας και η ΕΠΣ Ηλείας.

Η εν λόγω διοργάνωση έρχεται να προστεθεί στο -επίσης εγκεκριμένο από το αρμόδιο Υπουργείο- σχολικό πρόγραμμα «Πάσα στα θρανία» και εντάσσεται στο εξαετές αναπτυξιακό πλάνο της Ομοσπονδίας «Μπάλα παντού».


Πηγή