Στην τελετή της απονομής των βραβείων Jean Moreas ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος (φωτο)

Στην τελετή της απονομής των βραβείων Jean Moreas για τις ποιητικές συλλογές που εκδόθηκαν το 2018, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών παραβρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων Γρηγόρης Αλεξόπουλος.

O κ. Αλεξόπουλος στο χαιρετισμό του τόνισε ότι ο Πολιτισμός είναι το μεγάλο κεφάλαιο της χώρας μας, είναι η πυξίδα μας για το μέλλον, ένα σπάνιο κοίτασμα που δεν μπορεί να μένει ανεκμετάλλευτο.

Στην τελετή της απονομής των βραβείων Jean Moreas ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος (φωτο) Στην τελετή της απονομής των βραβείων Jean Moreas ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος (φωτο)

Ο κ. Αλεξόπουλος επεσήμανε ότι θέλουμε μια Πάτρα κέντρο του πολιτισμού και του πνεύματος, που θα αποτελεί σημείο αναφοράς για τους ανθρώπους της σκέψης και της τέχνης, μια Πάτρα που θα παράγει πολιτισμό και θα συνομιλεί με τις άλλες πόλεις της Ελλάδας και του κόσμου και που θα στηρίζει τους πνευματικούς της δημιουργούς επισημαίνοντας ότι η Πάτρα διαθέτει εξαιρετικούς συγγραφείς και εξαιρετικούς καλλιτέχνες οι οποίοι είναι γνωστοί ανά το πανελλήνιο και τιμούν με το έργο τους την πόλη, αλλά δεν τυγχάνουν της στήριξης που έπρεπε, συχνά δε δέχονται και πολεμική με βάση κριτήρια που κάθε άλλο παρά καλλιτεχνικά είναι.

Ο κ. Αλεξόπουλος δεσμεύτηκε ότι ως δήμαρχος Πατρέων θα στηρίξει ανάλογες προσπάθειες, όπως τα βραβεία ποιήσεως Jean Moreas, τονίζοντας ότι το βιβλίο είναι από τα σημαντικά πολιτιστικά εργαλεία ανάπτυξης μιας πόλης.

Στην τελετή της απονομής των βραβείων Jean Moreas ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος (φωτο) Στην τελετή της απονομής των βραβείων Jean Moreas ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος (φωτο) Στην τελετή της απονομής των βραβείων Jean Moreas ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος (φωτο)


Πηγή