Στον Δήμαρχο Κέρκυρας η Γ.Γ. Τουρισμού.

Δήμος Κέρκυρας Στον Δήμαρχο Κέρκυρας η Γ.Γ. Τουρισμού.

Το Δήμαρχο Κέρκυρας, Κώστα Νικολούζο, επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι, στο Μαράσλειο, η Γενική Γραμματέας Τουρισμού Γεωργία Καραστάθη.

Η κ. Καραστάθη βρίσκεται στην Κέρκυρα από το περασμένο Σάββατο το πρωί, ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Τουρισμού, προσκεκλημένη του Δήμου στο 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ.

Στη συνάντηση κυριάρχησαν δυο θέματα: το θέμα λειτουργίας των λεωφορείων περιήγησης και των τουριστικών τρένων και το θέμα των τουριστικών λιμανιών των Μπενιτσών και της Αλύπας.

Για το πρώτο θέμα, η Γ.Γ. συμφώνησε να συζητηθεί μεταξύ των συναρμοδίων φορέων ώστε να εξευρεθεί η καλύτερη λύση, ενώ για το δεύτερο (για τα τουριστικά λιμάνια), ο Δήμαρχος ζήτησε τη βοήθεια του Υπουργείου για την αξιοποίησή τους.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης παραμονής της στην Κέρκυρα, η κ. Καραστάθη και ο Δήμαρχος είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν γενικότερα θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Τουρισμού. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε – με τη συμμετοχή και της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων, Τένιας Ρηγάκου – για θέματα προστασίας της πόλης της Κέρκυρας ως Μνημείο της UNESCO.


Πηγή