Στον εορτασμό για την Παναγία Τρυπητή στο Αίγιο παρέστη ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής στο Αίγιο βρέθηκε σήμερα Παρασκευή 3 Μαΐου 2019 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας μαζί με Περιφερειακούς Συμβούλους και στελέχη της Περιφέρειας.

Ο κ. Κατσιφάρας παρέστη αρχικά στη Θεία Λειτουργία της Ιεράς Μονής της πολιούχου του Αιγίου Παναγίας Τρυπητής και στη συνέχεια ακολούθησε τη λιτάνευση της Θαυματουργού Ιεράς Εικόνας από το Ιερό Προσκύνημα μέχρι και τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Φανερωμένης Αιγίου, όπου και θα παραμείνει για το επόμενο διάστημα.

Όπως έχει ανακοινώσει η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιάλειας το Ιερό Προσκύνημα θα παραμείνει κλειστό έως ότου ολοκληρωθούν οι επισκευαστικές εργασίες που χρηματοδοτούνται μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

«Αξιώνομαι της ευλογίας να βρίσκομαι και φέτος στον εορτασμό της πολιούχου του Αιγίου, πόσο μάλλον όταν το Ιερό Προσκύνημα από σήμερα και μετά κλείνει προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες ανακαίνισης. Εύχομαι σε τρία χρόνια να βρεθούμε ξανά όλοι μαζί εδώ ώστε να γιορτάζουμε στο μεγαλοπρεπή ναό» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Για την Αποκατάσταση Ιερού Ναού Παναγίας Τρυπητής Αιγίου η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με σωστή προετοιμασία και ολοκληρωμένο σχεδιασμό εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω του προγράμματος INTERREG Ελλάδα – Ιταλία στον Άξονα «Θεματικός Τουρισμός».

Οι εργασίες θα γίνουν υπό την εποπτεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας. Αναμένεται να ξεκινήσουν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν τρία χρόνια. Έχουν προγραμματιστεί εργασίες στο εσωτερικό και εξωτερικό του Ναού, μεταξύ των οποίων κατασκευή εξωτερικού ανελκυστήρα και υπαίθριων μηχανικών μέσων κάλυψης υψομετρικών διαφορών για την εξυπηρέτηση ατόμων με κινητικά προβλήματα. Με την παρέμβαση αυτή το μνημείο αποκτά μεγαλύτερη λειτουργικότητα και επιπλέον βελτιώνεται η προσβασιμότητα σε αυτό.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιάλειας, στο σύνδεσμο: http://www.imkalaig.gr/component/k2/item/1647-ksekinoyn-syntoma-oi-ergasies-anakainisis-tou-ieroy-proskynimatos-panagias-trypitis-ston-iero-mitropolitiko-nao-faneromenis-aigiou-metaferetai-i-thavmatourgos-eikona-tis

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    4 Μαΐου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία