Συγκινεί ο χορός 5χρονου που έχασε το πόδι του στον πόλεμο (βίντεο)

Ένα συγκινητικό βίντεο, που προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα θλίψης και οργής για την ωμότητα του πολέμου, αλλά και ελπίδας που γεννούν η ανθρώπινη θέληση και η αυθόρμητη αντίδραση ενός παιδιού, έχει γίνει ανάρπαστο στα social media.

Ο 5χρονος Ahmad από το Αφγανιστάν έχασε το δεξί πόδι του στον πόλεμο και πριν από μερικές ημέρες απέκτησε προσθετικό μέλος, μετά από επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε σε ορθοπεδική κλινική στην Καμπούλ.

Το αγόρι, με ένα πλατύ χαμόγελο και περισσή χαρά, σηκώνει ψηλά τα χέρια του και επιδίδεται σε έναν ξέφρενο χορό υπό τα χειροκροτήματα όσων βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο μαζί του.

Εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες του Twitter έχουν παρακολουθήσει το βίντεο, που δείχνει τον Ahmad να γιορτάζει με την ψυχή του, επειδή μπορεί πλέον να κάνει το αυτονόητο για όλους εμάς, να στέκεται δηλαδή στα δυο του πόδια.

Ahmad received artificial limb in @ICRC_af Orthopedic center, he shows his emotion with dance after getting limbs. He come from Logar and lost his leg in a landmine. This is how his life changed and made him smile. pic.twitter.com/Sg7jJbUD2V

— Roya Musawi (@roya_musawi) May 6, 2019


Πηγή