Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Κεφαλονιάς

Συνεδρίασε σήμερα 07/05/2019 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Κεφαλονιάς για την Πολιτική Προστασία στο Δημοτικό Θέατρο “Ο ΚΕΦΑΛΟΣ”.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας (Στρατός, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό), ο Δήμος δια του Δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων, η Περιφέρεια δια του Αντιπεριφερειάρχη Παναγή Δρακουλόγκωνα, εκπρόσωποι Υπηρεσιών του Δήμου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, εκπρόσωποι Φορέων και Εθελοντικών Οργανώσεων.

Η ημερήσια διάταξη συμπεριελάμβανε τα εξής θέματα:

  1. Συντονισμός σε Τοπικό Επίπεδο για την αντιμετώπιση κινδύνων από δασικές πυρκαγιές περιόδου 2019 (Εισηγητής Χαρ. Τουμάσης, Πρ/νος Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας)
  2. Εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης Οργανωμένης Απομάκρυνσης Πολιτών Δήμου Κεφαλλονιάς (Εισηγήτρια Ελένη Λουκέρη, Πρ/νη του Τμ. Σχεδιασμού και Πρόληψης της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας

Ακολούθησε διεξοδική συζήτηση επί των παραπάνω θεμάτων. Κατά τις εισηγήσεις και τις τοποθετήσεις κατέστη σαφές ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς του νησιού βρίσκονται σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν οτιδήποτε προκύψει και την φετινή περίοδο. Ελήφθησαν μέτρα, όπως αγορά νέου εξοπλισμού και επικαιροποίηση των επιχειρησιακών σχεδίων με βάση την περσινή εμπειρία, ενώ την όλη προσπάθεια στηρίζει και ο Δήμος με κάθε διαθέσιμο μέσο.

Επιπλέον, επισημάνθηκε η ανάγκη να συνεχιστεί η αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων, η οποία αποτελεί και τον ακρογωνιαίο λίθο για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.


Πηγή