Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου: Απαντάμε στην προεκλογική «φιέστα» των εγκαινίων..

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εργαζόμενοι, Λευκαδίτες -ισσες
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΪΟΥ 10:00 πμ

Απαντάμε στην προεκλογική «φιέστα» των εγκαινίων, «φιέστα» απαρίθμησης των επιτευγμάτων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του Υπουργείου Υγείας, που θα γίνουν παρουσία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα.
Κάνουμε τον δικό μας απολογισμό και καταδικάζουμε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.
Επί των ημερών της η κυβέρνηση σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων:
Πετσόκοψε την κρατική χρηματοδότηση στα νοσοκομεία την περίοδο 2015-2018 κατά 860 εκατ. ευρώ και στον ΕΟΠΠΥ κατά 414 εκατ. ευρώ.

Αύξησε …. τις ιδιωτικές δαπάνες υγείας σε σχέση με τις δημόσιες, στο 40%.
Μεταφέρει τη λειτουργία των νοσοκομείων στις πλάτες των ασφαλισμένων και του λαού και αντικαθιστά τη μόνιμη και σταθερή δουλειά με συμβασιούχους.

Διάλυσε την κοινωνική ασφάλιση, εξαΰλωσε τις συντάξεις, απογείωσε τους φόρους, έβαλε εισφορά υπέρ υγείας στους συνταξιούχους, βουτώντας τους 770 εκ. ευρώ κάθε χρόνο.
Διατηρεί την άθλια κατάσταση στις δημόσιες δομές υγείας-νοσοκομεία και στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας (Κέντρα Υγείας, πολυιατρεία του ΙΚΑ, Κέντρα Ημέρας, Αγροτικά Ιατρεία) από την έλλειψη προσωπικού, εξοπλισμού και χρηματοδότησης.
Μείωσε τη δημόσια φαρμακευτική δαπάνη, διατήρησε εκατοντάδες φάρμακα και εξετάσεις που δεν αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΠΥ και πληρώνονται από τη τσέπη των ασθενών εξ’ ολοκλήρου και με το «κόλπο» αποζημίωσης των φαρμάκων μέσω της ασφαλιστικής τιμής έφτασε τη συμμετοχή των ασθενών στο 31% και μερικές φορές ακόμη και στο 80%.
Άρπαξε πάνω από 12 δις ευρώ από τον ελληνικό λαό, του επιστρέφει 1 δις από τα θηριώδη υπερπλεονάσματα και του «ζητάει» προκλητικά να πει και ευχαριστώ.
Με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθερότητας 2019–2022, τα υπερπλεονάσματα εκτοξεύονται στο αστρονομικό ποσό των 5,5 δις ευρώ, φορτώνοντας νέα βάρη στις πλάτες μας και προβλέπει νέες περικοπές στην δημόσια υγεία κατά 1δις ευρώ.
Την ίδια ώρα που τσάκισε τον λαό μας, έδωσε νέα προνόμια, φοροελαφρύνσεις, επιδοτήσεις στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους με τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα τη μείωση της φορολογίας τους από το 29% στο 25%, τη μείωση της φορολογίας των διανεμόμενων κερδών από το 15% στο 10%, την προκλητική εθελοντική προσφορά των εφοπλιστών με τις σκανδαλώδεις 56 φοροαπαλλαγές, το δωράκι των 20εκ. ευρώ χάρισμα στους φαρμακοβιομηχάνους, την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων κάτω από 25 χρονών όπου απαλλάσσονται οι μεγαλοεπιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι πληρώνουν μέρος της εργασίας των νέων εργαζομένων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΠΑΡΚΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΩΣΤΕ:

Να στελεχωθεί άμεσα το νέο νοσοκομείο με μόνιμο προσωπικό για να καλυφθούν οι ανάγκες του λαού της περιοχής σε παροχές Υγείας.
Να λειτουργήσουν όλα τα τμήματα και οι κλινικές του νέου νοσοκομείου.
Καλούμε όλα τα σωματεία της περιοχής μας να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο στον Αη Μηνά ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΪΟΥ 10:00 πμ.

ΤΟ ΔΣ


Πηγή