Το Πάσχα πέρασε και εκατοντάδες οικογένειες ενισχύθηκαν για ακόμα μία χρονιά μέσα από την αλυσίδα αγάπης που έ […]

Το Φωτεινό Αστέρι φρόντισε μέσα από τις πρωτοβουλίες που πήρε, τις δράσεις και τις εκδηλώσεις που διοργάνωσε κατά την διάρκεια των ημερών του Πάσχα, να χαρίσει χαμόγελα σε πολλά παιδιά της Πάτρας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, παιδιά που προέρχονται από οικονομικά αδύναμες οικογένειες και νοικοκυριά που έχουν χτυπηθεί βάναυσα από αυτή την παρατεταμένη κρίση που εξακολουθεί να ταλανίζει την κοινωνία.

Ο Σύλλογος που όλα αυτά τα χρόνια φροντίζει περισσότερες από 500 οικογένειες στην Πάτρα, στην Αχαΐα, αλλά και στην Δυτική Ελλάδα, οικογένειες της διπλανής πόρτας, με γονείς που έχασαν την δουλειά της ή που για κάποιον λόγο δυσκολεύονται να τα καταφέρουν σε αυτή τη μάχη της επιβίωσης που όλοι μας είμαστε αναγκασμένοι να δίνουμε, δεν θα μπορούσε να αφήσει αυτές τις φατσούλες χωρίς χαμόγελα τις ημέρες του Πάσχα.

Οι άνθρωποι του Συλλόγου έχοντας αποδείξει με την δράση τους ότι η Ανάσταση προέρχεται πρώτα από μέσα μας, από την αγάπη, το ενδιαφέρον και το νοιάξιμο που δείχνουμε για τον συνάνθρωπο, διοργάνωσε την εκδήλωση γίνε "Νονός". Μια εκδήλωση που στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία, έχοντας τα εξής απλό σκεπτικό:

Εκπρόσωποι φορέων της πολιτείας, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, προσωπικότητες από διάφορους χώρους της ευρύτερης κοινωνικής ζωής της πόλης μας, να γίνουν νονοί των παιδιών των οικογενειών του Φωτεινού Αστεριού. Τα παιδιά αυτά πήραν έτσι μέσα από την ανταπόκριση που έδειξαν οι φορείς της Πάτρας την λαμπάδα τους και τα πασχαλινά τους δώρα

Όμως δεν ήταν μόνο οι νονοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Φωτεινού Αστεριού. Ήταν κυρίως και ο κόσμος της Πάτρας που προσπάθησε να βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια με κάθε τρόπο. Η εκδήλωση της συγκέντρωσης τροφίμων που έγινε την Μεγάλη Τρίτη στην πλατεία Γεωργίου στέφτηκε με μεγάλη επιτυχία.

Για τέσσερις ημέρες τα μέλη του συλλόγου μοίραζαν σε τρόφιμα και λαμπάδες την αγάπη του κόσμου και το ενδιαφέρον του. Ο κόσμος που δεν σταμάτησε να φτάνει στα γραφεία του Φωτεινού Αστεριού σε όλες αυτές τις ημέρες και να προσφέρει τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης ή ακόμα και να στηρίξει με τον τρόπο του το μπαζάρ του συλλόγου.

Η ανταπόκριση του κόσμου στην έκκληση των ανθρώπων του Φωτεινού Αστεριού, έδειξε ότι η Ανάσταση δεν αργεί. Φτάνει. Και η φλόγα της ολοένα και θα μεγαλώνει, όσο υπάρχει αγάπη, ελπίδα και φως.

Τα μέλη του Φωτεινού Αστεριού ευχαριστούν μέσα από την καρδιά τους όλο αυτόν τον κόσμο και εύχονται να έρθουν πραγματικά καλύτερες ημέρες για τα παιδιά της πόλης, αλλά και για τα παιδιά όλου του κόσμου.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    31 Μαΐου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία